Black Friday 2020. Cel mai scump articol vândut în România. Sute de mii de euro!
- Andrei Arvinte
- 14 noiembrie 2020, 13:20
Nebunia de Black Friday a început în urmă cu câteva zile, iar în România s-a înregistrat deja cel mai scump obiect vândut de până acum.
Black Friday 2020. Cel mai scump produs vândut de eMAG vineri a fost o maşină Ford.
„Până acum, cea mai mare comandă pentru o maşină a însemnat 31.700 de euro. Avem şi apartamente, la fel, o premieră pentru anul acesta, cu cea mai mare reducere undeva la 60.000 pentru un penthouse de 5 camere”, a spus Florin Filote, vicepreședinte eMAG.
Potrivit acestuia, spre deosebire de anul trecut, anul acesta clienţii comandă în medie cam două produse pe comandă, dintre care un produs mai scump, iar celălalt produs ceva mai ieftin pentru că sunt din categorii precum produse pentru casă, fashion şi chiar băuturi alcoolice, scrie Antena3.
Velierul cu motor costă 238.000 de euro, redus de la aproape 284.000 de euro
Black Friday 2020. Cel mai scump produs pus la vânzare, pe care nimeni nu s-a încumetat însă să-l cumpere este un velier cu motor Volvo Penta, care are o lungime de 12.75 de metri.
InspectoriiAgenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor monitoriza tranzacţiile de Black Friday, informează instituția.
Inspectorii Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor monitoriza tranzacţiile online de Black Friday, din acest weekend, precum şi obligaţiile fiscale care se vor naşte în această perioadă de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzări, a anunţat joi instituţia.
În acest context, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală reaminteşte şi firmelor de curierat că au obligaţia legală a verificării identităţii reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor.
ANAF încurajează conformarea voluntară
Totodată, ANAF încurajează conformarea voluntară şi reaminteşte tuturor persoanelor şi firmelor care au avut venituri din vânzări online că pot accesa facilităţile fiscale privind plata obligaţiilor bugetare.
De la începutul operaţiunii „Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienţi ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata „ramburs”, fără plata obligaţiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziţionate angro, cât şi persoane juridice care au achiziţionat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate către cumpărători a căror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor online cu livrare direct către cumpărători.