Bizarerii din lume. Orașul unic, unde vii și morții trăiesc în același loc

Sursă foto: Egypt Tours Portal

Egipt găzduiește o comunitate care locuiește la propriu în cimitir. Este orașul în care localnicii se adăpostesc de negura nopții în cripte.

În Cairo, Egipt, dăinuie de multă vreme un obicei pe care europenii l-ar considera cel puțin bizar. Pare-se că vechea zicală câte bordee atâtea obicee se aplică și în statul din nordul Africii. Un stat care de altfel are o lungă istorie.

Orașul din Egipt unde vii și morții trăiesc laolaltă

Deși este un stat inclus pe harta turismului mondial, puțini vizitatori știu de existența acestei regiuni mai puțin obișnuite. Regiunea din Cairo se numește „orașul morților”, o denumire cât se poate de justă, în condițiile în care localnicii își duc traiul printre morminte. Cimitirul uriaș poarte numele de Al-Qarafa și este așezată pe o mulțime de morminte.

Cimitirul face parte din cele mai vechi necropole musulmare, iar mormintele poartă o istorie aparte. Primele locuri de veci datează din secolul VII. De atunci și până în prezent natura și-a urmat cursul firesc, iar numărul critpelor a crescut seminificativ. Ciuma spaniolă și cele două Războaie Mondiale au contribuit din plin la înmulțirea criptelor.

Sursa foto: desprelume.ro

Al-Qarafa, o comunitate cu peste 500.000 de locuitori

Al-Qarafa a fost inițil un loc destinat pentru odihna veșnică a celor trecuți în neființă. Dar, sporul natural a făcut ca egipetenii să ocupe orice fâșie de pâmânt disponibilă. Egipt nu este o țară lipsită de oameni săraci, dimpotrivă. Oamenii săraci au ajuns să-și ducă traiul în orașul morților.

Adaptabilitatea este una dintre caracteristicile care ne-a plasat în vârful piramidei trofice, așa că și egiptenii s-au adaptat la traiul printre morminte, chiar dacă nu a fost deloc ușor. Cetățenii lipsiți de resurse financiare au obținut acordul autorităților de a transforma criptele în locuințe.

Sursa foto: Rotten Trips

Egipt, o țară mereu surprinzătoare

Chiar și în aceste condiții, egiptenii care s-au mutat în cripte au știut de la bun început că traiul lor nu va fi unul ușor. În pofida condițiilor dure de viață, locuitorii din orașul cimitir s-au adaptat și chiar au diverse meserii. Pentru mulți dintre ei, orașul cimitir a devenit casă.

Mai mult, în orașul cimitir se desfășoară unul dintre cele mai ample evenimente din Egipt. Este vorba de festivalul al-Moulid al-Nabawi, un festival închinat profetului Mahomed.