Biserici CREŞTINE în inima AFRICII. Se spune că au fost săpate în STÂNCĂ de către îngeri| GALERIE FOTO
- Cristina Botezatu
- 28 aprilie 2014, 15:00
În oraşul etiopian Lalibela există 11 biserici săpate în piatră, considerate adevărate minuni arhitecturale.
Bisericile au fost făcute la ordinul Regelui Lalibela, care îşi dorea să îşi apropie biserica şi să creeze un nou Ierusalim, unde să vină pelerinii care nu îşi puteau permite să ajungă în Locurile Sfinte.
Lăcaşurile sunt sapate dintr-un bloc unitar de granit, acoperişul fiind la nivelul solului, şi comunică între ele prin tuneluri şi galerii.
Bisericile fac din micul oraş Lalibela un punct turistic important pentru creştini. Aici au loc procesiuni şi slujbe la care participă mii de oameni.
Oraşul Lalibela era cunoscut în vechime sub denumirea de Roha şi a devenit faimos pentru bisericile săpate în piatră ce uimesc chiar şi după 8.000 de ani.
Legenda spune că în timpul nopţii, când meşterii se duceau să doarmă, îngerii coborau pentru a continua lucrările.
Totul a fost realizat cu ciocanul şi cu dalta. Cea mai impresionantă este Biserica Sfantului Gheorghe, care coboară 12 metri şi jumătate în pământ.
Printre primii exploratori europeni care au ajuns aici se numără portughezii. Unul dintre călători scria, în 1520, că "atât de minunat este acest loc încât îmi este teamă că cei care vor citi descrierea mea mă vor suspecta de înflorire şi de minciună".