Evenimentul Zilei > Actualitate > Biserica Ortodoxă, lovită de COVID-19. Noi informații despre starea de sănătate a mitropolitului Clujului
Biserica Ortodoxă, lovită de COVID-19. Noi informații despre starea de sănătate a mitropolitului Clujului

Biserica Ortodoxă, lovită de COVID-19. Noi informații despre starea de sănătate a mitropolitului Clujului

Noi informații despre starea de sănătate a mitropolitului Clujului, Andrei Andeicuț, depistat cu COVID-19. Înalta față bisericească a fost internată în spital încă de vineri seara.

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 şi este internat la Spitalul clinic de pneumoftiziologie din Cluj-Napoca.

„Este într-o formă relativ uşoară de boală, nu are dificultăţi în respiraţie sau tuse, nu e dependent de oxigen şi nu e caz de terapie intensivă”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, managerul spitalului, medicul Vasile Mureşan.

El a mai spus că mitropolitul este internat în clinică de patru zile şi că trebuie monitorizat în continuare, date fiind şi problemele sale cardiace.

Chiar în ziua în care a fost internat, Andrei Andreicuț a declarat că se simte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. „Eu sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace și de liniște, rugându-i pe toți să aibă grijă de ei și de familiile lor”, a declarat ÎPS Andrei.

Pandemia în România

Până astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

107.058 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.947 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 02.10.2020 (10:00) – 03.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 32 de decese (18 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.734. Dintre acestea, 583 sunt internate la ATI.