Evenimentul Zilei > Actualitate > BISERICA lui Tom Cruise se teme de DEZVĂLUIRI
BISERICA lui Tom Cruise se teme de DEZVĂLUIRI

BISERICA lui Tom Cruise se teme de DEZVĂLUIRI

Biserica Scientologică a lansat o campanie agresivă împotriva programatului documentar HBO despre culisele acestei secte. O pagină întreagă cumpărată în New York Times vineri afirmă că documentarul se bazează pe informații false.

Reclama apare în pagina 11 a ziarului, cu fotografia lui Alex Gibney, regizorul documentarului HBO, „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”. Filmul, care îi prezintă pe opt foști membri ai Bisericii, va avea premiera pe 25 ianuarie, la Sundance Film Festival. Pe canalul HBO va avea premieră în 16 martie.

Cu litere de-o șchioapă, materialul publicitar întreabă: „Este viitorul ‘documentar’ HBO al lui Alex Gibney o reîncălzire a cazului Rolling Stone / UVA?”, cu referire la un articol din noiembrie publicat de revista Rolling Stone despre un viol la Universitatea Virginia.

„HBO a programat difuzarea unui documentar despre Biserica Scientologică și, la fel ca Rolling Stone, HBO nu dovedește faptele din film”, se arată în materialul publicitar, arătând că organizația a trimis 12 dezmințiri către HBO care au fost respinse.

„Going Clear” se bazează pe cartea din 2013 cu același nume. Scrisă de laureatul Pulitzer Lawrence Wright, aceasta include interviuri cu foști scientologi care criticau aspru secta, dar și legăturile cu vedete ca John Travolta sau Tom Cruise.

„Sursele primare ale cărții lui Wright nu au avut nici o relație de primă mână cu biserica”, se arată în reclama din New York Times.