Editura Evenimentul si Capital

BIOGRAFIE IMPERIALĂ: Cartea despre viaţa împăratului Hirohito are 12.000 de pagini şi a fost scrisă în 24 de ani | FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 356 Vizualizari

Peste 24 de ani de muncă şi 12.000 de pagini împărţite în 61 de volume au fost necesare pentru a termina biografia defunctului împărat nipon Hirohito. Primele exemplare vor fi disponibile în librăriile din Japonia în 2015, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Lucrarea, realizată de Agenţia Casei Imperiale, trece în revistă domnia lui Hirohito (1901-1989), cunoscut postum drept împăratul Showa, şi include episoade istorice delicate, precum intrarea ţării în cel de-al Doilea Război Mondial sau perioada postbelică. Suveranii actuali, Akihito şi Michiko, au participat la revizuirea lucrării şi au completat ultimele capitole, după cum a informat reprezentantul agenţiei menţionate, Noriyuki Kazaoka.

Rezultatele şcolare, subiect tabu

Compilarea de informaţii necesare pentru redactarea biografiei a început în 1990 şi urma să se încheie în termen de 16 ani, dar acest termen limită a trebuit amânat de două ori. Lucrarea se bazează pe principiul "transparenţei", potrivit Agenţiei Palatului Imperial, care a dorit să facă uitate criticile pe care le-a primit la publicarea biografiei predecesorului lui Hirohito, împăratul Taisho (1879-1926), care a fost cenzurată pe alocuri. Şi totuşi, agenţia imperială a decis să nu includă în biografia lui Hirohito informaţiile despre rezultatele sale şcolare sau despre istoricul său medical.

În alcătuirea biografiei au fost consultate nu mai puţin de 3.000 de surse, printre care şi jurnale ţinute de asistenţi ai împăratului, documente despre vizitele lui Hirohito în alte ţări şi interviuri cu 50 de angajaţi de la Palatul Imperial.

112 de oameni au muncit peste 24 de ani

Circa 112 angajaţi ai agenţiei au lucrat la compilarea informaţiilor şi la redactarea lucrării, a cărei elaborare a costat 200 de milioane de yeni (1,46 milioane de euro), fără a pune la socoteală costurile de personal.

Agenţia Palatului Imperial intenţionează să publice primul volum al biografiei în martie 2015, iar celelalte volume vor fi publicate pe parcursul a cinci ani.

Ce a facut Olguta Vasilescu in MIEZ de noapte! A fost surprinsa ASA! Foto de ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI