Evenimentul Zilei > Social > Biografia Profetului Mahomed de Barnaby Rogerson, la Polirom
Biografia Profetului Mahomed de Barnaby Rogerson, la Polirom

Biografia Profetului Mahomed de Barnaby Rogerson, la Polirom

Barnaby Rogerson surprinde semnificaţia istorică şi spirituală a acestui om excepţional, lider şi vizionar, reconstituind totodată atmosfera lumii în care a trăit.

Profetul Mahomed. O biografie, un nou volum semnat de Barnaby Rogerson, a apărut la Editura Polirom în traducerea lui Alexandru Racu, în colecţia „Plural. Religie”, şi este disponibil în toate librăriile din ţară.

Barnaby Rogerson este autorul volumului Moștenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre șiiți și suniți (Polirom, 2007), o reconstituire captivantă a vieții lui Mahomed şi a primilor patru califi.

Mahomed a creat o nouă religie, islamul, a unit pentru prima dată Arabia şi a impus o limbă literară nouă, araba clasică a Coranului. În eleganta sa biografie, Barnaby Rogerson surprinde semnificaţia istorică şi spirituală a acestui om excepţional, lider şi vizionar, reconstituind totodată atmosfera lumii în care a trăit.

Sub ochii noştri, Arabia secolului al VI-lea prinde viaţă în paginile cărţii, iar Mahomed ne este înfăţişat crescînd printre beduini, făcînd comerţ cu caravane, primind revelaţia şi îndurînd ani de persecuţie pînă la înfruntarea dintre Mecca şi Medina şi victoria finală a islamului.

Din cuprins:
Zori deasupra Meccai • Arabia si vecinii sai • De la micul pastor la caravanele vechii Arabii • Mahomed: barbat, sot, tata, cautator • Primele revelatii ale lui Mahomed • Mahomed la Medina: Profetul si orasul sau • Razboiul cu Mecca
 
Barnaby Rogerson a fost conferentiar de istorie la St Andrews University si detine editura Eland Books. Dintre lucrarile publicate, mentionam: A Travellerʾs History of North Africa (1998), Meetings with Remarkable Muslims (2007) si The Last Crusaders (2009). De acelasi autor, la Editura Polirom a mai aparut Mostenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre siiti si sunniti (2007).