Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates a vorbit despre epidemia care ar putea UCIDE 10 milioane de oameni!
Bill Gates a vorbit despre epidemia care ar putea UCIDE 10 milioane de oameni!

Bill Gates a vorbit despre epidemia care ar putea UCIDE 10 milioane de oameni!

Cel mai bogat om al planetei a participat recent la un eveniment legat de greşelile făcute în răspunsul dat la nivel planetar pentru a stăvili epidemia de Ebola şi despre ce ar trebui făcut în viitor pentru a nu mai avea probleme.

Răspunsul dat de creatorul Microsoft a fost însă surprinzător, notează Business Insider.

Nu este nevoie să ne panicăm în legătură cu următoarea epidemie de Ebola”, a spus el. Bill Gates consideră că omenirea este mai pregătită acum sa înfrunte o problemă de acest gen.

Ceea ce a spus apoi omul de afaceri cu o avere de aproape 80 miliarde de dolari a fost înfricoşător. Gates este foarte îngrijorat în legătură cu o viitoare epidemie care ar putea fi mult mai contagioasă decât Ebola şi s-ar putea transmite prin aer, nu prin apă sau alte lichide. El se întreabă dacă SUA este bine pregătită pentru o astfel de problemă, în comparaţie cu un război.

Ce este mai important, să ai o armată tradiţională sau să ai o armată de medici gata să intervină oricând?”, s-a întrebat acesta retoric.

Gates a avertizat că, cel mai probabil, o astfel de epidemie ar putea ucide 10 milioane de oameni în următorii 30 de ani. Aceasta ar putea apărea din cauze naturale sau în urma unei acţiuni de bioterorism. Ultima variantă ridică mari semne de întrebare legate de modul în care SUA se pregăteşte de următoarea mare confruntare cu teroriştii. O armată tradiţională, cu arme şi echipamente standard, nu ar fi pregătită pentru o acţiune teroristă de acest tip, care să provoace o epidemie la nivel global.

Gates a vorbit, în cazul Ebola, şi despre reacţia foarte bună a organizaţiilor de medici precum Medicins Sans Frontieres şi Partners in Health. Însă, aceasta a fost lentă în comparaţie cu o acţiune desfăşurată de o armată de medici organizată în stil militar, care ar interveni ca în cazul unui război. Gates a atras atenţia asupra sprijinului esenţial pe care guvernele ar trebui să-l acorde formării unei astfel de armate şi construirii unei infrastructuri adaptate unor astfel de nevoi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: