Evenimentul Zilei > Politica > Bilanțul cadourilor primite de Klaus Iohannis. Suma la care ajung darurile dedicate președintelui României
Bilanțul cadourilor primite de Klaus Iohannis. Suma la care ajung darurile dedicate președintelui României

Bilanțul cadourilor primite de Klaus Iohannis. Suma la care ajung darurile dedicate președintelui României

Valoarea cadourilor primite de președintele Klaus Iohannis, anul trecut ajunge la suma de 6.563 de euron

Klaus Iohannis, președintele României, a primit, în 2019, cadouri în valoare de 6.563 de euro (31.320,98 de lei), potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Printre darurile primite de primul om al statului, se numără o pereche de mănuși de la fostul mare portar Helmuth Duckadam și o pagaie din lemn de la legendarul Ivan Patzaichin. De asemenea, în lista cadourilor se mai găsesc butoni, o șapcă și tablouri.

Cele mai scumpe cadouri sunt două tablouri în valoare de 600 de euro fiecare. Picturile au fost făcute de Daniela Longo, special pentru vizita apostolică a Papei Francisc în România, iar cealaltă de Mircea Cantor – „Anthroposynaptic”.

Tot în 2019, preşedintele Klaus Iohannis a primit 57 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.