„Big Tech” şi „Big Brother” îşi unesc forţele cu FBI pentru „alegeri securizate” în 2020. Vor decide rezultatele?

„Big Tech” şi „Big Brother” îşi unesc forţele cu FBI pentru „alegeri securizate” în 2020. Vor decide rezultatele?

Echipele de securitate Facebook, Google, Twitter și Microsoft s-au întâlnit cu FBI, mai precis cu Departamentul Securității Interne și cu directorul biroului Național de Informații pentru a coordona o strategie pentru „securizarea” alegerilor din 2020.

Ce poate însemna „securizarea” alegerilor? Să manipuleze prin orice mijloace posibile pentru a obține rezultatul pe care și-l doresc? Este vizat şi Donald Trump?

Potrivit unui raport al RT , marile platforme tehnologice s-au întâlnit miercuri cu oficialii guvernamentali de la sediul Facebook, Menlo Park.  Compania confirmând şi totodată lăudându-se că Big Tech și Big Brother au dezvoltat o „strategie globală” pentru a prelua controlul „vulnerabilităților” anterioare legate de alegeri, în timp ce „analizează și anticipează noi amenințări”.

Facebook s-a grăbit să se ofere voluntar pentru alegerile din 2020, după ce a fost acuzat de victoria electorală a lui Trump în 2016, pur și simplu, permițând „trollilor ruși” să cumpere o grămadă de reclame. Pe de altă parte, Google a încercat în mod activ să manipuleze în favoarea lui Hillary Clinton.

Potențialul Google de a influența alegerile a făcut obiectul unor audieri în Senat, însă compania a rămas tăcută despre soluționarea problemei. Între timp, afiliatul YouTube a trecut la un nou val de cenzură în masă luna trecută, în timp ce a declarat că este o platformă deschisă ideilor controversate. Iar Facebook a anunţat săptămâna trecută că și-a înăsprit regulile de verificare a „cumpărătorilor politici” de reclamă pe reţea.

Se poate spune că această ședință a avut ca scop asigurarea unor „idei de cenzură”, astfel încât doar cele aprobate de guvern să poată fi puse la dispoziție pentru informare. Adică oamenii să fie informaţi doar cu ce se decide de către „Big Tech” şi „Big Brother” şi Agentiile guvernamentale printre care şi FBI.

Mai mult, Agenția de Cercetare a Proiectelor Avansate de Apărare a Pentagonului (DARPA) a declarat război promițând să neutralizeze orice conținut „maliţios”. Până când DARPA este gata să cenzureze informațiile și să pedepsească oamenii pentru că „au gândit şi s-au exprimat liber”, există software-ul Microsoft ElectionGuard. Compania a anunțat în iulie că va furniza acest software tuturor mașinilor de vot din țară, în mod gratuit. Să te ţii cenzură...