Facebook-ul contraatacă. „Ucid oameni. Pandemia la care asistăm are cei mai mulți nevaccinați”, a declarat vineri, președintelui SUA reporterilor la Casa Albă. Dezinformarea privind Covid-19 a proliferat în timpul pandemiei pe site-urile de socializare, inclusiv pe Facebook, Twitter și Youtube. Cercetătorii și parlamentarii au acuzat Facebook-ul pentru că nu a reușit să controleze conținutul dăunător de pe platformele sale.

Compania a introdus reguli împotriva formulării unor afirmații false cu privire la Covid-19 și vaccinurile împotriva lui, declarând că a furnizat oamenilor informații fiabile cu privire la aceste subiecte. „Nu vom fi distrași de acuzațiile care nu sunt susținute de fapte”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Facebook, Kevin McAlister. „ Peste 2 miliarde de persoane au avut parte de informații autorizate despre Covid-19 și vaccinurile împotriva sa pe Facebook. Peste 3,3 milioane de americani au folosit Facebook-ul pentru a identifica locurile unde se pot vaccina. Faptele arată că Facebook ajută la salvarea vieților oamenilor”, a declarat el.

Varianta Delta a coronavirusului este acum noua tulpină care domină la nivel mondial, fiind însoțită de un val de decese, printre persoanele nevaccinate, în Statele Unite, au declarat vineri, oficiali americani. Cazurile americane de Covid-19 au crescut cu 70% față de săptămâna precedentă, iar decesele au crescut cu 26%.

Casa Albă consideră 65% din postări, false

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a criticat și el Facebook-ul. „ Există măsuri suplimentare pe care ar putea să le facă. Este clar că există mai multe lucruri de luat în seamă”. Tot Jen Psaki a declarat că administrația Biden a fost în contact cu Facebook, semnalând postările problematice ale acestora.

Psaki a spus că 12 persoane au fost responsabile pentru aproape 65% din dezinformarea împotriva vaccinurilor pe platformele de socializare. Descoperirea a fost raportată în mai, de Centrul non-profit pentru combaterea urii digitale, din Washington și Londra, însă Facebook a contestat metodologia acestora.

Chirurgul american, Vivek Murthy, a transmis un semnal de alarmă, în legătură cu valul tot mai mare de dezinformări despre Covid-19 și vaccinurile aferente. Joi, a declarat că dezinformarea îngreunează combaterea pandemiei și salvarea vieților oamenilor, a spus Guardian.