Evenimentul Zilei > Sport > Bianca Andreescu, încă o performanță! Ce s-a întâmplat în Canada
Bianca Andreescu, încă o performanță! Ce s-a întâmplat în Canada

Bianca Andreescu, încă o performanță! Ce s-a întâmplat în Canada

Bianca Andreescu, câştigătoarea ediţiei 2019 a Openului Statelor Unite, a fost desemnată Sportiva anului în Canada

La doar 19 ani, Bianca Andreescu este revelaţia acestui sezon în circuitul profesionist feminin de tenis. Ea a devenit, în septembrie, prima reprezentată a Canadei care câştigă un titlu de Mare Şlem la individual, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finala US Open.

Jucatoarea de origine română a câștigat, în luna august, cel mai important turneu canadian, Rogers Cup, de la Toronto, lucru pe care nu l-a reușit nicio altă canadiancă din 1969 până în prezent.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc, iar faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai supraealist”, a declarat Bianca Andreescu.  „Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce 2020 şi sunt întotdeauna mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel”, a mai spus tenismena.

Bianca Andreescu a fost desemnată, în unanimitate, „Sportiva anului” în Canada, de membrii unui juriu format din 30 de ziarişti sportivi. Ea încheie anul pe locul al cincilea în clasamentul WTA, imediat după Simona Halep.