Evenimentul Zilei > International > Bernie Ecclestone agită apele deja tulburi din SUA. „Negrii sunt mai rasiști decât albii”
Bernie Ecclestone agită apele deja tulburi din SUA. „Negrii sunt mai rasiști decât albii”

Bernie Ecclestone agită apele deja tulburi din SUA. „Negrii sunt mai rasiști decât albii”

Fostul șef al Formulei 1,  Bernie Ecclestone a făcut recent o afirmație care a stârnit un val de reacții negative.

Ignorând situația extrem de sensibilă din Statele Unite, în legătură cu protestele din SUA, după moartea bărbatului de culoare, George Floyd, fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone a afirmat că negrii sunt mai rasiști decât alibii.

„În multe cazuri, negrii sunt mai rasiști decât albii”, a fost de părere Ecclestone.

Potrivit fostului patron de la Formula 1, afirmația extrem de nepotrivită în actualele momente a fost făcută pe ceea ce a văzut de-a lungul anilor în întreaga lume pe unde a călătorit.

În același context, omul de afaceri a mai spus că lumea sportului este mult prea ocupată pentru a reuși cumva să facă față rasismului existent la nivel mondial.

La afirmația lui Bernie Ecclestone, sportivul Lewis Hamilton a reacționat imediat: „Sunt atât de trist și dezamăgit să citesc aceste declarații. Bernie este în afara sportului în acest moment și face parte dintr-o generație diferită. Exact asta este problema: comentarii ignorante și fără educație care ne arată cât de departe trebuie să ajungem ca societate înainte ca egalitatea să fie o realitate”.

După ce bărbatul de culoare George Flynn a fost ucis în plină stradă de către un polițist American, sute de mii de persoane au ieșit pentru a protesta, consiferând că aecest eveniment a fost unul cu premeditare.

Așadar, străzile marilor oraşe americane au fost inundate de protestatarii anti-rasism, după moartea lui George Floyd.

În urma protestelor au fost foarte multe persoane arestate.

„Trebuie să fim capabili să arătăm ce înseamnă să adunăm oamenii, în loc să ne opunem pentru a ne dezbina şi, ce e cel mai important, este pentru copiii mei şi viitorul lor!, a spus unul dintre protestatari.

„După un marş de amploare ca acesta, cred că trebuie să manifestăm în continuare, trebuie să ne pese, deşi ne-am arătat deja sprijinul. Trebuie să facem presiune până chiar se realizează o schimbare”, a mai spus un alt protestatar, potrivit stirileprotv.ro