Evenimentul Zilei > EVZ Special > Berlusconi își bagă în valize 25 de ani de glorie și scandaluri
Berlusconi își bagă în valize 25 de ani de glorie și scandaluri

Berlusconi își bagă în valize 25 de ani de glorie și scandaluri

Niciodată un schimb de locuință nu a ținut Roma cu sufletul la gură ca acum.

Locatarul care se mută este Silvio Berlusconi, care, la 83 de ani, își face bagajele și părăsește somptosul Palazzo Grazioli, din centrul capitalei.

O clădire care, timp de un sfert de secol, a devenit ea însăși un simbol politic, datorită locatarului său, care nu și-a schimbat reședința nici când a fost prim-ministru.

Acum, „Cavaliere” se mută din cauza banilor, scrie Il Messaggero. Chiria lunară pentru acest palat din secolul al XVI-lea, situal la zece minute de mers pe jos de Senat și Camera Deputaților, ar fi în jur de 40.000 de euro.

Cu atât mai mult cu cât Berlusconi nu a mai pus de mult piciorul aici, preferând calmul Coastei de Azur sau faimoasa sa reședință lombardă de la Monza, fiind și proprietarul echipei de fotbal din localitate.

În cele două etaje de la Grazioli nu mai pot fi întâlniți astăzi decât câteva secretare și un șofer, scrie presa italiană.

Așadar, suntem departe de anii de glorie, când ziariștii transformau vecinătatea palatului în camping, pândind orice intrare sau ieșire.

Apuse sunt și vremurile când sufrageria, numită și „abatorul”,  răsuna de certurile politicienilor proeminenți ai partidului Forza Italia, care se băteau pe posturi.

Pe la Grazioli au trecut și lideri internaționali de anvergură, cum ar fi Vladimir Putin, imortalizat când îi arunca o minge lui Dudu, câinele lui Berlusconi, pe culoarele lungi ale palatului.

Grazioli simbolizează și seratele elegante care se încheiau cu orgii de pomină, poreclite de presă „bunga bunga”.

Serate al căror secret a fost dezvăluit de o prostituată, Patrizia D’Addario, care a înregistrat întâlnirile sale fierbinți cu președintele Consiliului de Miniștri, detonând scandalul.

Dar povestea dintre Roma și Berlusconi nu este terminată. Dacă politicianul părăsește centrul „frumos, dar haotic” al capitalei italiene, o face doar pentru a găsi liniștea luxoasă a periferiilor.

Pe bucolia Via Appia antica, fostul premier se va muta într-o vilă achiziționată cu douăzeci de ani în urmă, dar pe care i-a împrumutat-o apoi bunul său prieten, regizorul Franco Zeffirelli, mort anul trecut.

Lucrările de renovare au început deja la splendida reședință, iar Cavaliere speră să se mute aici cât mai curând.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: