Evenimentul Zilei > Economie > BERD a devenit asociat al Vestmoldtransgaz. Ion Sterian: „Este un semnal pozitiv pentru economia României”
BERD a devenit asociat al Vestmoldtransgaz. Ion Sterian: „Este un semnal pozitiv pentru economia României”

BERD a devenit asociat al Vestmoldtransgaz. Ion Sterian: „Este un semnal pozitiv pentru economia României”

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a devenit asociat al companiei de transport gaze naturale Vestmoldtransgaz. Participația noului asociat reprezintă 25% din capitalul social al companiei amintite, au anunțat, miercuri, 25 august, reprezentanții Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz.

Transgaz a anunțat că, începând cu data de 25 august 2021, BERD a devenit asociat al Vestmoldtransgaz cu o participație de 25% în capitalul social al companiei de transport de gaze naturale, subsidiara TRANSGAZ din Republica Moldova, ce deține și operează conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău. Ion Sterian, directorul Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz, salută noul demers.

Transgaz: BERD a devenit noul asociat al Vestmoldtransgaz. Deține o cotă de 25% în capitalul companiei

„BERD a devenit asociat al VESTMOLDTRANSGAZ ca urmare a îndeplinirii condițiilor precedente aferente unui Acord de Subscriere prin care BERD s-a angajat să majoreze capitalul social al VESTMOLDTRANSGAZ cu suma de 20 milioane Euro în vederea finanțării costurilor dezvoltării gazoductului Ungheni – Chișinău”, a anunțat, miercuri, SNTGN Transgaz.

Vestmoldtransgaz a fost înființată în anul 2014 și deține și administrează rețeaua de conducte de gaze din vestul Republicii Moldova. Compania asigură, de asemenea, și servicii de transport în teritoriu a gazelor naturale.

În anul 2018, firma amintită a fost preluată de către Eurotransgaz SRL, o subsidiară a SNTGN Transgaz SA (Transgaz), compania care operează transportul de gaze naturale din România.

„Gazoductul Ungheni-Chișinău, cu o lungime de 120 km, interconectează sistemele de transport gaze din România și Republica Moldova prin racordarea Municipiului Chișinău la conducta de interconectare Iași-Ungheni între orașul estic al României, Iași și Ungheni, un oraș din Republica Moldova, situat la granița cu România”, se mai precizează în comunicat.

Ion Sterian, directorul Transgaz: „Este un semnal pozitiv pentru economia României”

„Asocierea cu BANCA EUROPEANĂ PENTRU RECONSTRUCȚIE ȘI DEZVOLTARE în VESTMOLDTRANSGAZ (VMTG) este un motiv de mândrie pentru TRANSGAZ, și este, totodată, un semnal pozitiv atât pentru economia țării noastre cât și pentru economia Republicii Moldova. Este și o dovadă o a faptului că SNTGN TRANSGAZ SA reușește să ducă la îndeplinire cu succes, în condiții de eficiență, proiectele investiționale pe care le demarează.

Tranzacția încheiată cu BERD reprezintă încă o confirmare a parteneriatului activ dintre BERD și TRANSGAZ, un parteneriat care exprimă interesul băncii pentru susținerea programului de investiții strategice al companiei, în scopul dezvoltării interconectării rețelelor de gaze naturale din regiune, conducând la îmbunătățirea siguranței și securității în aprovizionare și la diversificarea surselor de gaze naturale.

Gazoductul Ungheni-Chișinău este un proiect strategic pentru ROMÂNIA, pentru Republica MOLDOVA, pentru TRANSGAZ și, acum, și pentru BERD. Am reușit să finalizăm această investiție, devenind totodată și prima companie multinațională românească din sectorul transportului gazelor naturale, contribuind la securitatea energetică regională”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: