Evenimentul Zilei > Social > Benzi desenate japoneze recunoscute de Guinness Book
Benzi desenate japoneze recunoscute de Guinness Book

Benzi desenate japoneze recunoscute de Guinness Book

Cea mai longevivă și de succes serie de benzi desenate japoneză, intitulată 'One piece', a fost recunoscută luni de Guinness Book drept comic book-ul (manga) care a doborât recordul mondial al numărului de exemplare publicate, relatează EFE.

Editura Shueisha a publicat până la această dată 320.866.000 de exemplare ale celor 77 de volume din această serie de benzi desenate.
'One piece', scrisă și desenată de Eiichiro Oda, a văzut prima dată lumina zilei în iulie 1997 în paginile revistei săptămânale Weekly Shonen Jump, editată de Shueisha, care a început să publice seria în format 'tankobon' (volum individual) din decembrie același an.
Ultimul 'tankobon', cu numărul 77, a fost publicat în Japonia la 3 aprilie sub titlul 'Smile'. În cadrul unei ceremonii desfășurate luni la Tokyo, certificatul cu Recordul Guinness Book i-a fost înmânat lui Yoshihisa Heishi, editorul-șef de la Weekly Shonen Jump, în locul lui Oda, care nu a putut să asiste la eveniment.
'One piece' se bazează pe aventurile tânărului Monkey D. Luffy și tovarășilor săi din 'Banda Piraților cu pălărie de paie" care străbat mările unei lumi imaginare în căutarea comorii 'One piece', care dă numele seriei de benzi desenate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.