Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin. Ceaiul face minuni pentru sănătate

Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin. Ceaiul face minuni pentru sănătate Sursa: arhiva evz

Frunzele de dafin au o aromă deosebită, dar și multe proprietăți terapeutice. Ceaiul ajută în tratarea mai multor boli, iar untul de dafin este un adevărat elixir al tinereții.

Dafinul este un condiment folosit pe scară largă în bucătăria românească. Frunzele au o savoare deosebită, dar și multiple beneficii pentru sănătate. Acestea sunt folosite de secole în medicina tradițională chineză. Substanțele emanate în aer prin arderea frunzelor de dafin ajută la ameliorarea durerilor de cap, a stărilor de anxietate, dar reduc și stresul. Din acest motiv dafinul este folosit tot mai des în aromoterapie.

Frunzele de dafin arse ajută la tratarea bolilor respiratorii, deoarece substanțele emanate au un efect decongestionant. Dincole de efectele terapeutice, se spune că dacă ardeți în casă frunze de dafin veți avea parte de bogăție și fericire, potrivit cancan.ro.

Multe beneficii

Dafinul este folosit ca tratament adjuvant în cazul unor probleme de digestie. Stimulează tranzitul intestinal, iar ceaiul din frunze de dafin ameliorează durerile de stomac. Tot această infuzie poate fi eficentă și în combaterea migrenelor. De asemenea, ceaiul ajută și la ameliorarea durerilor reumatice, dar vă poate scăpa și de răgușeală. În plus, poate combate infecțiile gingiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Untul de dafin este considerat un adevărat elixir al tinereții și este folosit în multe creme antiîmbătrânire. Foarte multe creme au în compoziție dafin. Este un ingredinent natural care are aceleași afecte ca și unele produse sintetice.

Cum se prepara ceaiul

Ingredintele se adaptează la cantitatea de ceai pe care vreți să o preparați. La fiecare 200 de ml de apă este nevoie de o frunză de dafin. Mare atenție însă: Frunzele nu se fierb în apă. Ele se rup și se așează într-un recipient. Peste ele se toarnă apă clocotită. Se acoperă apoi totul cu un capac și se lasă la infuzat zece minute.

Nu se îndulcește. Dacă doriți să îi dați o aromă mai plăcută puteți adăuga puțină scorțisoară. Puteți să beți două-trei căni de ceai pe zi. Acesta nu este recomandat femeilor gravide sau celor care alăptează.