Evenimentul Zilei > International > Belgia: Primul STAT ISLAMIC din Europa?
Belgia: Primul STAT ISLAMIC din Europa?

Belgia: Primul STAT ISLAMIC din Europa?

În țara care are drept capitală „Inima Europei” lucrurile se îndreaptă într-un ritm galopant către islamizare. Iată dovezile:

O analiză cutremurătoare semnată de Giulio Meotti pentru Gatestone Institute.

Acronimul partidului belgian ISLAM vine de la Integritate, Solidaritate, Libertate, Autenticitate, Morală. Liderii partidului ISLAM par să intenționeze să transforme Belgia într-un  stat islamic. Ei îl numesc „democrație islamistă” și și-au fixat și o țintă până când aceasta trebuie atinsă: 2030.

Potrivit revistei franceze Causeur, „programul este surprinzător de simplu: înlocuirea tuturor codurilor penale și civile cu legea Sharia. Punct.”

Crea în perioada premergătoare a alegerilor locale din 2012, partidul ISLAM a obținut imediat rezultate impresionante. Numărul voturilor este alarmant.

Efectul acestui nou partid, potrivit lui Michaël Privot, expert în Islam, și lui Sebastien Boussois, politolog, ar putea fi „implozia corpului social”. Unii politicieni belgieni, cum ar fi Richard Miller, militează pentru interzicerea partidului ISLAM.

Revista franceză Le Point detaliază programul partidului ISLAM: acesta își dorește „să lichideze viciile prin interzicerea localurilor de joc (cazinouri, săli de jocuri și agenții de pariuri) și loteria”.

Pe lângă autorizarea portului vălului islamic în școli și aprobarea zilelor libere în sărbătorile religioase islamice, partidul vrea ca școlile belgiene să ofere carne „halal” în meniurile cantinelor.

Redouane Ahrouch, unul dintre cei trei co-fondatori, a propus și segregarea bărbaților și femeilor în mijloacele de transport. Ahrouch a făcut parte din Centrul Islamic Belgian, un cuib al fundamentalismului islamic, unde erau recrutați candidații pentru jihadul din Afganistan și Irak.

Partidul ISLAM știe că demografia este de partea sa. Ahrouch spune: „în 12 ani, populația Bruxelles-ului va fi majoritar musulmană”.

În viitoarele alegeri belgiene, partidul ISLAM prezintă candidați în 28 de municipalități. La prima vedere, pare derizoriu, în comparație cu cele 589 de municipalități belgiene existente, dar demonstrează progresul și ambițiile noului partid.

În Bruxelles, partidul ISLAM va fi prezent pe 14 liste din 19 posibile.

Acesta este motivul cel mai mare de îngrijorare a Partidului Socialist față de ascensiunea partidului ISLAM. În 2012, când cel din urmă a candidat în doar trei districte din Bruxelles, a reușit să aibă un ales în două dintre ele (Molenbeek și Anderlecht), pierzând la mustață în Bruxelles-Centru.

Doi ani mai târziu, la alegerile parlamentare din 2014, partidul ISLAM a încercat să-și mărească reprezentarea în alte două circumscripții: Bruxelles-Centru și Liège. Încă o dată, rezultatele au fost impresionante pentru un partid care propune introducerea Sharia, legea islamică, în Belgia: la Bruxelles, au obținut 9.421 de voturi (aproape 2%).

Această mișcare politică pare să fi început la Molenbeek, „cuibul belgienilor radicali”, cum îl numea Politico, „o vatră a recruților pentru Statul Islamic”.

Jihadiști de aici au pus la cale atacuri teroriste peste tot în Europa și chiar în Afganistan. Ziaristul francez Eric Zemmour a sugerat în glumă ca, în loc să bombardeze Raqqa, în Siria, Franța ar trebui să „bombardeze Molenbeek”. În acel moment (acum trei ani!), la Molenbeek, 21 de oficiali municipali din 46 erau musulmani.

„Capitala Europei (Bruxelles)”, scria Le Figaro încă de acum 10 ani, „va fi musulmană în 20 de ani”.

Olivier Servais, sociolog la Universitatea Catolică din Louvain, scria:

„Aproape o treime din populația Bruxelles-ului este musulmană. Practicanții Islamului, datorită ratei lor mari de natalitate, ar trebui să devină majoritari în 15 sau 20 de ani. Din 2001, Mohammed este cel mai obișnuit nume dat băieților născuți la Bruxelles.”

Partidul ISLAM își desfășoară activitatea într-un mediu propice. Potrivit primarului Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, toate moscheile din capitala Europei sunt acum „în mâinile Salafiștilor”.

Cu câteva săptămâni în urmă, guvernul belgian a încheiat un contract de închiriere pe termen lung a celei mai mari și mai vechi moschei din Belgia, Marea Moschee din Bruxelles, către familia regală saudită, „ca parte a ceea ce oficialii numesc un efort de a combate radicalismul”. Oficialii au afirmat că moscheea era „o vatră de extremism”.

Un raport confidențial de anul trecut (citat de De Morgen) dezvăluia că poliția a descoperit 51 de organizații în Molenbeek cu legături suspecte cu jihadismul.

Poate că a venit timpul pentru somnoroasa Belgie să se trezească.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.