Bogdan Argeș Vintilă (47 de ani) va prelua echipa FCSB și va fi prezentat oficial, astăzi, după ce a ajuns la un acord cu Gigi Becali. Finanțatorul „roș-albaș trilor” a anunțat, miercuri, că și-a găsit antrenor, dar n-a vrut să-i dezvoluie numele, pentru a-i lăsa pe jucători să se pregătească în liniște pentru meciul cu Vitoria Guimaraes din play-off-ul Ligii Europa (disputat după închiderea ediției).

„Începe o nouă eră”

„Am pus deja antrenor la FCSB, dar nu ştie nimeni despre cine este vorba. Doar eu îl ştiu şi o să-l aflaţi numai atunci când îl voi prezenta. Începe o nouă eră. Era secretomaniei! Gata, nu vreau să mai vorbesc, m-am săturat de atâţia ani de când tot dau declaraţii şi mi se interpretează spusele”, era anunțul făcut de Becali la mijlocul săptămânii. Bogdan Argeș Vintilă este un fost portar cunoscut la nivelul campionatului intern. Născut în București, în 1972, a primit și prenumele Argeș, pentru că tatăl său era mare fan al echipei din Pitești.

Prieten apropiat al lui Gheorghe Hagi

În vara acelui an, formația din Trivale, condusă de Gicu Dobrin, avea să câștige primul titlu din istorie. Vintilă a jucat la Metalul București, a fost legitimat la Steaua și s-a remarcat la Rapid, FC Argeș, FC Național, Bursaspor și Concordia. S-a retras în 2009, la 37 de ani, și a debutat în antrenorat, ca „secund”, la Chiajna. Are o relație foarte bună cu Gheorghe Hagi și a fost alături de „Rege” încă de la debutul proiectului Academia de Fotbal. În 2003 a ajuns în Turcia, la Bursaspor, la dorința luI Hagi, și a jucat până în 2005. La echipa națională a bifat cinci prezențe, toate în 2002. A fost „secund” la Viitorul, în primul sezon al dobrogenilor în Liga I (2012 – 2013), apoi a fost „uns” principal.

Fără nicio performanță în 10 ani de activitate

S-a spus despre el că era doar interfața „Regelui” și nu ieșea din cuvântul fostului mare internațional român.

Cei doi au mai lucrat și la Galatasaray, în ediția 2010 – 2011. Vintilă este un antrenor fără nicio performanță în fotbalul românesc și a mai trecut pe la naționala sub 17 ani, FC Voluntari, Metaloglobus și Astra Giurgiu (secund).

Într-un deceniu de antrenorat, noul antrenor de la FCSB nu a bifat un sezon întreg la nicio formație. La gruparea „roșalbastră” îi va locul lui Vergil Andronache și va deveni cel deal treilea antrenor al sezonului pentru Florin Tănase&co.