Corpul de Control al ministrului Sănătății Florian Bodog a descoperit că, la Spitalul Județean Ilfov, femeile însărcinate urcau și coborau două etaje înainte de naștere.
Ele sunt internate, la Spitalul Județean Ilfov, în corpul G, la etajul 2, iar sala de nașteri este în alt corp, E, tot la etajul 2.
Ca să ajungă din ”G” în ”E”, gravidele, de la Spitalul Județean Ilfov, coboară două etaje, merg sănătos pe coridoare, prin holul de acces al laboratorului de radiologie și imagistică, apoi prin ortopedie și, în final, urcă două etaje. Asta chiar înainte de naștere. Inspectorii Corpului de Control consideră că această plimbare constituie ”un risc de contaminare”.
În mod normal, mamele ar trebui să fie internate înainte de naștere tot în ”E”, unde este blocul operator. Măcar la un etaj vecin, dacă nu pe același etaj.
Dar ce se găsește exact în ”E”, la un etaj vecin? O firmă privată: Promedica.
Firma internează mamele și copiii pe bani, ia 90% din venituri și dă restul de 10% spitalului public care i-a pus la dispoziție tot, inclusiv angajații.
Povestea cu Promedica rezistă din 2008, indiferent dacă la cârma acestui spital a fost PNL, PSD și, acum, din nou PNL.
Exasperați, cei din corpul de control au cerut o soluție măcar pentru traseul gravidelor. Și, din noiembrie 2017, ”urgențele sunt consultate la nivelul UPU”. Presa a scris mult despre acest parteneriat. În 2012, Evenimentul zilei identifică și beneficiarul, în persoana medicului Adrian Neacșu, șeful PNL al Sectorului 2.
Eduard Armeanu ajunge director imediat după semnarea afacerii, în 2009. Contractul curge netulburat. Armeanu ia poziție publică împotriva contractului abia după ce presa prinde firul.
În instanță însă, și până la Armeanu, și după el, spitalul nu se apără cum trebuie, constată în 2017 Corpul de Control. Citește mai multe AICI