Cu alte cuvinte, după ce Ludovic Orban i-a transmis public lui Antonescu faptul că, pe listă, poate ajunge doar un singur membru al unei familii, Adina Vălean i-a răspuns șefului PNL cu un anunț: anume că își va depune candidatura pentru Parlamentul European. Ceea ce înseamnă că, dincolo de poziția soției, pe Crin Antonescu nu-l interesează absolut deloc o revenire în prima linie a vieții politice. Fiindcă de o revenire în prima linie a PNL nici nu poate fi vorba, în condițiile în care Antonescu are vechi meciuri cu Ludovic Orban și cu mulți dintre actualii lideri ai partidului Brătienilor.

 

Tiribomba lui Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a susținut, în urmă cu două săptămâni, că, dacă s-ar întoarce în prima linie a PNL, Crin Antonescu ar duce partidul până la un procent de 30%.

„Dacă s-ar întoarce Crin Antonescu, cred că am avea de-a face cu o considerabilă consolidare a electoratului PNL. Cred că, după o astfel de revenire, PNL ar putea atinge fără probleme un procent de 30%. Asta spun măsurătorile mele. Interesant ar fi dacă Antonescu ar candida pe lista europarlamentară a PNL, maximizând astfel scorul formațiunii. Însă tot ceea ce contează este ca Antonescu să vrea să se întoarcă în partidul său de baștină și să-și asume poziții, mize electorale, căci, așa cum știm, el a avut multe meciuri cu diverși lideri ai partidului, meciuri care nici acum nu au fost date uitării”, a comentat Pieleanu.

 

„Nu mă întorc în politica activă!”

Crin Antonescu a ieșit la rampă chiar a doua zi și a susținut că nu a purtat discuții cu actuala conducere a PNL în ceea ce privește europarlamentarele, de care nici măcar nu este interesat. „Așa a decis domnul Pieleanu? Nu știu în ce context a spus domnul Pieleanu chestiile astea, cert este că eu n-am purtat nicio discuție pe subiectul ăsta și lista pentru europarlamentare se face, mai e mult. După cum am declarat, nu am avut nicio discuție în sensul ăsta”, a afirmat fostul președinte al PNL, citat de Mediastandard.ro.

Întrebat dacă mai are de gând să se implice în viața politică, Crin Antonescu a răspuns: „Eu sunt membru al PNL, nu am plecat niciodată, dar nu am planuri de a mă întoarce în politica activă. Practic n-am nimic de comentat la chestia asta”.

 

Orban îl contrazice pe Antonescu

În urmă cu două zile, președintele PNL l-a contrazis pe fostul lider al partidului. Ludovic Orban (foto) a declarat că, în cazul familiei acestuia, pe liste va fi doar unul dintre ei. „Nu știu cine va candida pentru Parlamentul European. Depunerea candidaturilor se va încheia pe 1 octombrie. M-aș bucura dacă șiar depune candidatura. Dacă va candida domnul Antonescu, nu cred că poate candida și altcineva din familia sa. Am discutat cu el despre cum ar trebui să arate campania pentru europarlamentare.”, a afirmat Orban.

Adina Vălean este de acord, pe fond, cu Orban, dar își depune candidatura și spune că nu știe ce planuri are soțul ei, Crin Antonescu. „Eu pot vorbi în numele meu, și eu îmi voi depune candidatura”, a declarat Vălean.

O altă posibilă candidatură, chiar în fruntea listei, se vehiculează a fi cea a lui Vasile Blaga, alt personaj politic cu care Orban are o relație rece.