Bătaie pe funcții în Dreapta Unită. Scandal în filialele din țară

Bătaie pe funcții în Dreapta Unită. Scandal în filialele din țară Alianța Dreapta Unită. Sursa foto: Facebook

Bătaie pe funcții înainte de începerea campaniei electorală. Mai exact, Dreapta Unită întâmpină probleme mari la nivel de național. Filialele din țară ale USR, PMP și Forța Dreptei au de-a face cu plecări din partid și demisii din funcțiile deținute.

Bătaie pe funcții în Dreapta Unită. Listele comune provoacă nemulțumiri

Conducerea Forței Dreptei Sibiu și-a anunțat astăzi demisia din partid. Președintele și secretarul general al organizației municipale, Ciprian Faraon și Minodora Lupu, au explicat că pleacă din partid din cauza negocierilor de la centru și faptul că liderii partidului au cedat în fața celor de la USR.

„Ne-am anunțat astăzi demisia din Forța Dreptei Sibiu. Au fost 2 ani în care am adus alături de noi oameni profesioniști, de caracter, oameni dornici de implicare în viața comunității sibiene. Am reușit la Sibiu să construim prin imaginea noastră, un brand politic care se vroia a fi de succes! Regretăm faptul că, conducerea de la București a cedat partidul USR -ului, acceptând să se mulțumească cu firimituri în negocierea avută.

Am cerut în repetate rânduri conducerii de la București dar și celor de la USR Sibiu să realizăm un sondaj, din care să rezulte care este cel mai bine plasat candidat, să stabilim criterii obiective, măsurabile și să putem da Sibiului un candidat așa cum il doresc sibienii. Au refuzat repetat aceste propuneri. Forța USR a triumfat „Forței” Dreptei la București, reușind să impună din pix candidații la Sibiu și în țară. Vom vedea ce au de spus sibienii, la vot”, a anunțat Ciprian Faraon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Bătaie pe funcții în Dreapta Unită. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Faraon.

El susține că alături de el și de Doris Lupu au plecat din partid și „90% din componența biroului politic municipal al Forța Dreptei Sibiu”. Sunt „aproximativ 150 persoane, care au venit în Forța Dreptei Sibiu pentru noi, ca persoane, ne vor urma”, a mai punctat Faraon.

Și în tabăra USR este scandal, din cauza acelorași discuții pe listele comune la alegerile din acest an. Este măcel în filialele din țară, numele pe liste sunt contestate, s-au anunțat demisii în lanț și acuzații în urma nominalizării pe listele alianței a unor persoane certate cu legea.

Filiale USR din țară duc adevărate lupte interne pe funcții

Sursele politicie mai spun că filiale ca USR Iași, Constanța, Bacău, Maramureș sau Neamț sunt marcate în aceste zile de adevărate lupte interne pe funcții și locuri eligibile în alegeri, iar principalii acuzați sunt liderii de la București.

Atât conducerea USR, PMP, cât și cea a Forței Dreptei sunt arătate cu degetul de membrii din țară, pentru că negociază doar în interes propriu, aceștia acuzându-i pe Drulă, Tomac și Orban că „își vând partidele”.

Conform informațiilor venite pe surse, la USR se transmite intern mesajul că toate sacrificiile trebuie făcute pentru liderul Cătălin Drulă, pentru ca acesta să ajungă în turul al doilea la prezidențiale. Odată ajuns acolo va câștiga cu siguranță președinția României și va salva partidul.

Bătaie pe funcții în Dreapta Unită. USR și nu mai mobilizează activul de partid

Problema cu acest mesaj este că nu mai este crezut în USR și nu mai mobilizează activul de partid, în urma unor episoade notorii în care Cătălin Drulă a dezamăgit.

Ne amintim petiția internă prin care sute de membri au contestat lista la alegerile europarlamentare făcută din pix la București, fără un vot intern așa cum cerea statutul. Și schimbarea acesteia, cu eliminarea de pe listă a Elenei Lasconi s-a făcut tot fără consultarea partidului.

Alianța Dreapta Unită intră în precampanie dezbinată și marcată de lupte interne și între filialele celor trei partide. Predomină acuzațiile de blat politic și cedare în fața celorlalți, dar și nemulțumiri cauzate de faptul că listele de candidați sunt dictate de la centru și nu de rezultatele unor sondaje pe care liderii le refuză, mai spun sursele politice.