Imagini șocante într-un liceu din orașul Târgu-Neamț. O filmare primită de redacția Mesagerul de Neamț arată cum două eleve se bat în clasă, spre deliciul colegilor care nu intervin să le despartă.

Expeditorul susține că elevele sunt din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”. Acesta a păstrat filmarea  postată, inițial, pe Facebook, dar care a fost ștearsă, ulterior. Oficiali din cadrul liceului au precizat că incidentul a avut loc luni, într-o pauză a orelor de curs, între orele 16.00 și 17.00. Aceleași surse au precizat că urmează să se stabilească și motivul pentru care cele două fete s-au luat la bătaie.

După ce a văzut filmarea, directorul liceului,  prof. Gheorghe Apetrei, a declarat: „Este un eveniment cu adevărat regretabil, trebuie identificată clasa în care a avut loc altercaţia, care sunt protagoniștii și cu siguranță se va face o anchetă. Principalii vinovați sunt cei care au participat, dar și cei care au filmat și postat filmulețul în care starea de violență fizică se manifesta”. Directorul a mai adăugat, citat de mesagerulneamt.ro, că „măsurile disciplinare vor fi aplicate în conformitate cu regulamentele școlare precum și regulamentul intern”.

În funcție de rezultatele comisiei ce se va întruni, se poate ajunge chiar şi la exmatricularea celor vinovaţi, a adăugat profesorul Gheorghe Apetrei. „Până în acest moment, acest act de violență se pare că a fost ținut secret, lucru de care se face vinovat întreg colectivul de elevi”, a mai spus directorul liceului.