Primarul Sectorului 6 și președinte interimar al PSD București, Gabriel Mutu, a aruncat cu o sticlă cu apă în viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu. Ultimul susține că a fost atacat de Mutu, atunci când acesta a rămas fără argumente juridice privind eliminarea lui din funcție.

„În fața lipsei de argument juridic, în contradictoriu cu mine, pe elemente de drept și de statut, a înțeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feței, moment în care, cu siguranță a trebuit să reacționez în sensul în care mi se pare că am reacționat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. Acolo a ieșit o încrâncenare, un clinci din care fiecare a înțeles ce a înțeles”, a declarat viceprimarul Bădulescu. Întrebat dacă a fost o bătaie, el a răspuns: „Mai pe românește, da”. Mutu a negat că ar fi fost o bătaie, precizând că au avut doar o discuție „mai aprinsă”.

Incidentul a survenit ca urmare a scan dalului iscat de retragerea, miercuri, a sprijinului politic de către PSD pentru Bădulescu. Mutu a cerut în CGMB de ieri, fără succes, să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței destituirea lui Bădulescu din funcția de viceprimar.

Un incident asemănător a avut loc în anul 2008. Imaginile din campania electorală, cu Marius Marinescu care i-a aruncat un pahar de apă în ochi Ancăi Constantinescu, au făcut, atunci, înconjurul lumii.