Conform cotidianului libanez, guvernul de la Damasc dorește desființarea SDF, a miliției kurde YPG și  a forțelor de poliție din zonele controlate de kurzi astfel încât membrii acestora să se alăture forțelor de securitate siriene.

Guvernul sirian intenționează să reia activitatea agențiilor guvernamentale în zonele controlate anterior de forțele kurde. Funcționarilor administrației autonome kurde li s-au oferit locuri de muncă în cadrul aparatului guvernamental sirian iar poliția siriană ar urma să asigure legea și ordinea în zonele rezidențiale.

Conform cotidianului libanez, kurzii, care au convenit pe 27 octombrie să se supună condițiilor  memorandumului ruso-turc privind prevederea unor acțiuni comune în nord-estul Siriei, nu au dat un răspuns cert cu privire la „foaia de parcurs”. Foaia de parcurs prevede că regiunile Hasakah, Raqqa și  Deir ez-Zor vor intra din nou sub jurisdicția guvernului de la Damasc.

“Kurzii nu și-au abandonat încă planurile de a ține în mână, cu sprijinul Statelor Unite, câmpurile petroliere din nord-estul Siriei, care asigură existența autonomiei actuale”, se arată în articol.