Băsescu: Scăderea cotei unice nu e o soluţie. Videanu: Am discutat cu FMI despre reducerea cotei şi a contribuţiilor

Băsescu: Scăderea cotei unice nu e o soluţie. Videanu: Am discutat cu FMI despre reducerea cotei şi a contribuţiilor

Scăderea cotei unice nu este văzută de la Cotroceni ca o soluţie economică în acest moment. "Scăderea cotei unice nu cred că e o soluţie", a declarat astăzi, la Pro TV, preşedintele Traian Băsescu, care a apreciat că guvernul ar trebui să se aplece asupra reducerii contribuţiilor. Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu susţine că reducerea cotei unice şi a contribuţiilor sociale sunt parte a unui pachet de măsuri discutat cu FMI.

Şeful statului a precizat că este în discuţii cu o echipă a PDL condusă de prim-vicepreşedinte Adriean Videanu care susţine o scădere a cotei unice de la 16% la 12%, dar, în opinia sa, acest lucru nu înseamnă decât "un deficit în buget".

Băsescu a apreciat că sistemul fiscal trebuie stabilizat cu privire către contribuţiile pe forţa de muncă, deoarece acestea sunt foarte mari.

Şeful statului s-a declarat, în context, "un susţinător fără rezerve a unui nou acord cu FMI" preventiv, fără a estima însă care ar fi valoarea liniei de credit la dispoziţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În situaţia în care economia mondială revine la un derapaj trebuie să fim asiguraţi că putem să plătim salariile şi pensiile", a spus Băsescu.

"Încheierea acordului cu FMI nu înseamnă că putem trece la dezmăţul bugetar"

Şeful statului a adăugat că adoptarea legii pensiilor şi salarizării reprezintă finalizarea cu succes a programului actual cu FMI şi înseamnă stabilizarea economică.

"Încheierea acordului cu FMI nu înseamnă că putem trece la dezmăţul bugetar. Procesul de consolidare fiscală trebuie să continue", a spus Băsescu, apreciind că "utilizarea fondurilor europene este chieia succesului anului 2011".

Videanu: M-am consultat cu FMI

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu susţine că reducerea cotei unice şi a contribuţiilor sociale sunt, la nivel de principiu, parte a unui pachet de măsuri pe care puterea îl pregăteşte, fiind consultat şi FMI pe această temă.

"La nivel de principiu acest pachet include reducerea cotei unice şi a contribuţiilor. Pe această temă m-am consultat şi cu FMI şi cu ceilalţi actori importanţi pe această temă, urmând ca în măsura în care delegaţia tehnică a FMI vine la Bucureşti să facem să facem simulările simultane şi să ne putem valida previzunile legate de acest pachet", a spus Videanu.