„Vad prostia afisata pe toti peretii politicii. Inainte sa faci o plangere penala premierului trebuie sa te uiti in Constitutie putin. Daca te uiti acolo, dai de Articolul 107, aliniatul 2, care spune in mod expres ca presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul ministru. Punct, nu mai exista nimic dupa asta”, a spus Băsescu.

Fostul președinte l-a acuzat dur pe șeful PNL, despre care a spus că nu poate cere urmărirea penală a premierului, spunându despre Orban că s-a transformat într-o slugă a președintelui. 

„Sica Mandolină ar fi rebuit să se uite la Articolul 109, aliniatul 2 din Constituție care spune că numai Camera Deputaților, Senatul și președintele României au dreptul să ceară urmărirea penala a membrilor Guvernului”, a punctat Băsescu

„Măcar atâta lucru putea să citească și Sică, că el nu poate cere urmărirea penală ci el poate face cel mult o sesizare sau o solicitare de ridicare a imunității în vederea inculpării. Am însă convingerea că președintele nu ar intra într-una semenea joc(…) pentru că s-ar compromite”

 

Te-ar putea interesa și: