Traian Băsescu scria pe Facebook că „doctorii” care au plagiat pentru a obține bani și posturi, „trebuie raşi, tunşi şi frizaţi din funcţii administrative şi politice”.

Mircea Pașcu se întreabă retoric „cam câți și-or fi luat doctoratul prin plagierea lucrărilor în timpul celor două mandate ale lui Băsescu, fără ca „marele cârmaci” să fi suflat vreun cuvințel?”

Basescu, aflat in “revenire de forma … politica” (sa fi fost “silenzio … politica” convenita la iesirea din functie in 2014 valabila doar pe durata unui singur mandat?), ataca un subiect … intelectual, in care este, de asemenea, ”specialist”: doctoratele!?

“Trebuie început cu cei care au doctorate plagiate pentru simplul motiv că alături de îndrumătorii lor de doctorat toţi sunt impostori. Ei au furat pentru a obţine onorabilitate, funcţii şi bani .

Ei trebuie raşi, tunşi şi frizaţi din funcţii administrative şi politice alături de îndrumătorii lor de doctorat care sunt părtaşi la furt intelectual .”

Cu toata dragostea: impresia mea este ca formula corecta ar fi “rasi, tunsi si frezati”, nu “rasi, tunsi si … frizati”.

Pentru ca a “freza” inseamna, cred, sa faci freza cuiva, iar a “friza” te duce cu gandul, mai degraba, la a pune o bautura la rece …

Deh, gura pacatosului ….

PS: Ma intreb, asa, ca un cetatean nedumerit: cam cati si-or fi luat doctoratul prin plagierea lucrarilor in timpul celor doua mandate ale lui Basescu, fara ca „marele carmaci” sa fi suflat vreun cuvintel?”, scrie Pașcu pe Facebook.