Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, exploziv. A dat detalii despre negocierile pe axa Tăriceanu-Dăncilă
Băsescu, exploziv. A dat detalii despre negocierile pe axa Tăriceanu-Dăncilă

Băsescu, exploziv. A dat detalii despre negocierile pe axa Tăriceanu-Dăncilă

Traian Băsescu, fostul președinte al României,  l-a taxat dur, într-o emisiune televizată pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Plecând de la afirmația lui Tăriceanu potrivit careia nu vrea să facă parte dintr-o guvernare „impotentă”, Băsescu a reacționat în stilul caracteristic, afirmând  că șeful ALDE „a vrut și n-a putut” să iasă din coaliție.

„S-a dezumflat dintr-un motiv simplu. Din cate stiu, Tariceanu a vrut sa iasa de la guvernare, sa faca alianta cu Ponta si sa fie candidat. Nu stiu daca Ponta era de acord. Numai ca are o problema Tariceanu: au venit baietii din partid care au luat 4% si i-au zis ‘Nenea, noi nu vrem afara din Guvern. Daca te duci, te duci singur’. S-a vazut Tariceanu singur. A fost atentionat ca ei nu vor sa iasa. Daca va uitati la trupa lui Tariceanu, sunt doar profitori de meserie. L-ati vazut pe Melescanu sa meaega in teritoriu? Chitoiu, Vosganian? Ei sunt baieti carora cred ca li se cuvine. Procente ei nu pot scoate pentru ca nu muncesc in teritoriu.

Dancila a jucat foarte bine spunandu-i ca daca tine neaparat sa plece ‘Dle Tariceanu, vezi-ti de drum’. Tariceanu ar fi plecat, dar pleca singur. Asta a fost marea problema, nu neaparat reactia lui Dancila, desi a fost si aia descurajanta.

Concluzia este ca Tariceanu a vrut si n-a putut. E prima oara cand nu-i iese o smecherie. N-a putut pentru ca s-a lovit de baronetul de meserie din spatele lui”, a afirmat Traian Băsescu la B1TV.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: