Evenimentul Zilei > Politica > BĂSESCU intră în CURSA ELECTORALĂ? Dezvăluiri de ultim moment din partea fostului Președinte
BĂSESCU intră în CURSA ELECTORALĂ? Dezvăluiri de ultim moment din partea fostului Președinte

BĂSESCU intră în CURSA ELECTORALĂ? Dezvăluiri de ultim moment din partea fostului Președinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat luni, la TVR, că nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură la europarlamentare, dar că va susţine Partidul Mişcarea Populară în campania electorală.

Întrebat dacă PMP va trece pragul electoral, la scrutinul europarlamentar, fără numele său printre candidaţi, Băsescu a spus: „Trece la limită, da, dar mai sigur ar fi cu mine cap de listă”.

„Deocamdată n-am luat o decizie. Ce vă pot spune cert este că îi voi susţine în campanie”, a adăugat preşedintele de onoare al PMP.

Întrebat când îşi va anunţa candidatura la europarlamentare, în cazul în care va decide acest lucru, Băsescu a răspuns: „În ultima clipă”.

El a vorbit despre un mandat la Parlamentul European ca despre „o experienţă extraordinară”, dar a invocat viaţa de familie, scrie Newsteam.

„Ar fi o experienţă extraordinară, dar nu simt nevoia să mai fac naveta. (…) Eu sunt un om care ştie foarte bine lucrurile acolo. Am stat zece ani acolo, mi-aş putea servi ţara acolo, dar nu pot lua o astfel de decizie. Avem patru nepoţei”, a spus Băsescu.