Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu aruncă bomba: ,,România a falsificat situația pe care o avea înainte de relaxare”
Băsescu aruncă bomba: ,,România a falsificat situația pe care o avea înainte de relaxare”

Băsescu aruncă bomba: ,,România a falsificat situația pe care o avea înainte de relaxare”

Europarlamentarul Traian Băsescu, fostul președinte al României,  dezvăluie o situație foarte gravă.

Băsescu susţine că noi nu avem nevoie de o nouă lege pentru a aplica măsurile de prevenire a pandemiei de coronavirus, fostul preşedinte declarând că România a adoptat în urmă cu peste 10 ani regulamentul Organizației Mondiale a Sănătății privind combaterea pandemiilor.

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei, când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemia pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație din punctul de vedere al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite, a completat el.

Legea carantinei și a izolării mai are de așteptat până să ajungă la votul final. Senatorii au decis să amâne până luni lucrările comisiei.

Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuţie pentru sâmbătă dimineaţă mai multe texte. La şedinţă a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: