„Sincer să fiu, nu am niciun alt argument în afară de faptul că ar fi cea mai proastă decizie politică pe care o poate lua cineva. În momentul în care la Bruxelles se discută bugetul pe următorii ani, noi să ajungem cu un guvern de-ăsta interimar, pe care nu-l bagă nimeni în seamă…”, a spus Băsescu, întrebat de ce consideră că moțiunea nu va trece.

„Este imposibil de intuit cine va forma guvernul. Noi suntem într-o situație imposibilă în care o a doua formațiune își vrea dărâmat guvernul. Vă dați seama unde suntem?”, a adăugat fostul președinte.

„Până acum, PNL spunea că a devenit legitim prin votul Parlamentului. Acum să recunoască că a devenit ilegitim tot prin votul Parlamentului”, a mai spus Băsescu.

„Președintele își dorește anticipate. Din cauza dorinței președintelui, trecem prin instabilitate, pentru ca Iohannis să-și pună la butonieră anticipatele. Dar vor fi trei luni de instabilitate, plus alegerile”, a mai spus actualul europarlamentar.

„Președintele are, categoric, posibilitatea să refuze orice fel de propunere de guvern. Toate partidele s-au delegitimat prin propria lor voință și prostie. E revoltătoare moda asta să-ți dai jos propriul guvern, ba să ai anticipate, ba să pui vreunul care îți e mai slugă”, a mai spus Băsescu.

Întrebat cine decide această moțiune, fostul președinte a spus scurt: „Liberalii. Dar se pare că și Ponta vrea să se bage în seamă.”

Te-ar putea interesa și: