Un obicei specific femeilor întăreşte prieteniile între bărbaţi

Un obicei specific femeilor întăreşte prieteniile între bărbaţi

Este recunoscut faptul că prieteniile dintre bărbaţi rezistă mai mult de-a lungul timpului decât cele între femei. Secretul ar putea fi chiar un obicei care este mai degrabă specific femeilor.

Şi bărbaţii bârfesc, nu doar femeile. Se pare însă că bârfele între bărbaţi au şi un aspect pozitiv spre deosebire de cazul femeilor. Un studiu recent arată că bârfele bărbaţilor, de obicei despre măriri de salariu, diferenţe de venituri între ei sau alte lucruri legate în principiu de muncă, au un impact pozitiv asupra relaţiei lor. Prietenia dintre ei se consolidează prin acest obicei. Bârfa femeilor este diferită şi din punct de vedere al “conţinutului". Femeile vorbesc de obicei despre aspectul fizic al altor femei, al lor sau chiar al partenerei de bârfă. Acest lucru dăunează grav prieteniei pentru că se poate ajunge foarte uşor la o ceartă care poate strica totul.

Prietenia masculina se caracterizeaza mai mult prin implicarea in activitati de grup, iar barfa face parte dintre acestea. De asemenea, legatura dintre barbati nu poate fi destramata de niste simple discutii. Studiu a fost realizat în Canada, cu ajutorul studenţilor de la o universitate din Edmonton. Sursă: Daily Mail

Ne puteți urmări și pe Google News