Evenimentul Zilei > Social > Au fost PRINȘI bărbații care au înlocuit cu PLASTILINĂ telefoanele comandate online. Ce METODĂ au folosit
Au fost PRINȘI bărbații care au înlocuit cu PLASTILINĂ telefoanele comandate online. Ce METODĂ au folosit

Au fost PRINȘI bărbații care au înlocuit cu PLASTILINĂ telefoanele comandate online. Ce METODĂ au folosit

Trei bărbați din Mureș înlocuiau cu plastilină telefoanele scumpe comandate online. Aceștia au reușit să facă un profit de 140.000 de lei. Polițiștii din Mureș i-au identificat pe cei trei bărbați și au fost acuzați de înșelăciune în formă continuată.

Conform anchetei polițiștilor, în perioada ianuarie – februarie, „un bărbat de 29 de ani, din Târgu Mureş, ar fi plasat, online, comenzi de telefoane mobile către societăți ce comercializează bunuri electronice și electrocasnice, prin furnizarea de date de contact ale unor persoane fictive”, precizează într-un comunicat Poliția Mureș, informează stirileprotv.ro

După ce ar fi primit coletele cu telefoane, persoana suspectă de înșelăciune, a păstrat telefoanele și cutiile acestora a introdus bucăți de plastilină. 

„În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că faptele ar fi fost săvârșite în complicitate cu alți doi bărbaţi, ambii în vârstă de 21 de ani, din județul Mureș, angajați ai unei firme de curierat din Târgu Mureş, prin intermediul cărora ar fi fost livrate coletele.

Din cercetări a reieșit că, „ulterior înlocuirii telefoanelor mobile cu plastilină de către bărbatul de 29 de ani, cei doi curieri ar fi returnat coletele, sub pretextul că nu ar fi fost ridicate de către destinatarii acestora”, se menționează în același comunicat.

La data de 5 februarie a.c., anchetatorii au făcut o percheziție în locuința bărbatului de 29 de ani și l-au reținut pentru înșelăciune în formă continuată.

Povestea a ieșit la lumină după ce o femeie din Craiova a reclamat că a primit plastilină în loc de un telefon iPhone XS MAX 256 GB , în valoare de 6.800 de lei.

Femeia a spus că voia să cumpere telefonul dorit pe loc, însă nu era pe stoc. Aceasta plasat o comandă online, pentru care a plătit 6.800 de lei. Smartphone-ul a ajuns în magazin pe data de 31 ianuarie. Când femeia a deschis cutia în magazin, la ridicare,  a avut parte de un șocul vieții ei, în loc de telefonul de aproape 7000 de lei, în cutie se aflau mai multe bucăți de plastilină. 

Angajații magazinului din Craiova au sesizat imediat autoritățile.

Sursa foto: Politia Romana

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: