Luat de pe stradă, reţinut şi apoi eliberat. CALVARUL bărbatului ajuns în arest nevinovat. Cine plăteşte pentru ERORILE JUDICIARE?

Luat de pe stradă, reţinut şi apoi eliberat. CALVARUL bărbatului ajuns în arest nevinovat. Cine plăteşte pentru ERORILE JUDICIARE?

Reţinut, arestat din greşeală şi eliberat după patru zile, prin acest calvar a trecut un bărbat din Ilfov, după ce a fost confundat cu un individ care a lovit cu maşina un poliţist şi a fugit. Nu este singurul caz de acest gen. Reamintim că de-a lungul timpului au existat o serie de erori judiciare care furat ani buni din viaţa unor oameni nevinovaţi. Cazul Marianei Rarinca, dar şi cel al lui Marcel Ţundrea sunt mărturia unor astfel de erori care te pot costa viaţa. Cine plăteşte însă pentru toate aceste erori judiciare?

Ghinionistul a fost luat de pe stradă şi, pentru că era confuz din cauza unui tratament pentru depresie, a recunoscut că el a condus autoturismul. Aşa a ajuns în celulă şi a fost eliberat când anchetatorii şi-au dat seama de eroare. În tot acest timp, făptaşul nu a fost prins nici acum.

 

Au fost încălcate procedurile! În cazul Mariana Rarinca NU A EXISTAT repartizarea aleatorie

Ne puteți urmări și pe Google News

“Am fost imobilizat de către un organ de poliţie şi mascaţi. Au venit direct ca la o descindere, m-au pus la pământ, m-au încătuşat”, aşa îşi începe mărturia Silviu Podolan, taximetrist şi personajul principal în acest caz halucinant, potrivit ştirilor Protv. 

Acum 10 zile, un poliţist a fost lovit de maşină unui bărbat care nu a vrut să oprească la semnalul agenţilor. Agresorul şi-a abandonat maşină şi a fugit pe câmp. În locul lui, din greşeală, a fost prins Silviu Podolan, pentru că se află din întâmplare în locul în care agenţii au început cercetările. Iată cum anunţă poliţia succesul misiunii.

”S-a organizat un dispozitiv de căutare în zona respectivă unde coborâse primul suspect şi după câteva ore, folosind şi declaraţiile unor martori că au văzut că o persoană era la acea ora în condiţii suspecte, că era speriată şi că încerca să între în mai multe locuri, prin acest dispozitiv a reuşit să fie prins.”

Mariana Rarinca, arestată şi apoi achitată....

Mariana Rarinca este  femeia cercetată că a şatajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, şi apoi achitată de instanţă deşi a stat 6 luni în arest. DNA a contestat decizia Curţii de Apel de achitare a femeii, asta după ce Rarinca a stat 6 luni în arest preventiv arest. Procurorii anticorupţie susţin că judecătoarea  Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august- septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi soţul ei.

 

Au fost încălcate procedurile! În cazul Mariana Rarinca NU A EXISTAT repartizarea aleatorie

Marcel Ţundrea şi cei 25 de ani de viaţă furată

Sunt două cazuri emblematice pentru această situație cruntă. Sunt poveștile lor - Marcel Țundrea şi Mihail Constantin Igeanu. Primul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru viol și crimă. A stat 12 ani după gratii fiind nevinovat. Al doilea ar fi stat două decenii în închisoare dacă Înalta Curte de Casație și Justiție nu ar fi dat verdictul corect - NEVINOVAT.

Cât costă 12 ani de închisoare ispăşiţi pe nedrept? 5.000 de euro, adică un euro pentru fiecare zi. Aceasta este suma pe care ar putea să o primească familia lui Marcel Ţundrea, omul care a stat după gratii peste un deceniu, deşi era nevinovat. Bărbatul a fost condamnat pentru că ar fi violat şi ucis o fată de 13 ani. Când, într-un târziu, s-a aflat adevărul, omul a murit. Nu a mai apucat să se bucure de libertate, dar a rămas în istoria justiţiei. Cazul său este considerat cea mai mare greşeală judiciară după 89.

1992 a fost anul care a schimbat pentru totdeauna soarta unui bărbat modest din Gorj. Un sfert de secol a primit ca pedeapsă Marcel Ţundrea pentru o crimă comisă de altcineva. O fată de 13 ani fusese găsită moartă pe albia unui râu din Cărbuneşti, satul lui Ţundrea. Declaraţiile bâlbâite ale unui martor şi lipsa tehnologiei l-au condamnat la ani grei de temniţă. „I s-au luat nişte declaraţii unei bătrâne care a spus că i se pare că l-a văzut pe Ţundrea la locul faptei. Singurul lui ghinion a fost coincidenţa de grupă sanguină - A2 el, A2 victima. Această tehnică înapoiată l-a dus pe Ţundrea după gratii”, a explicat Liliana Clima, avocatul lui Marcel Țundrea.

Din închisoare, Marcel Țundrea şi-a susţinut nevinovăţia cu fiecare ocazie. După 12 ani, când tehnica a avansat, un test ADN a demonstrat că nu el este ucigaşul cu sânge rece. A fost eliberat, însă un an mai târziu s-a stins, răpus de bolile căpătate după gratii.„A luat bătaie acolo cât nu a luat în viața lui ca să recunoască. Ultima oară când a venit de la puşcărie tuşea foarte mult”, spune Nicu Cocheci, vărul lui Marcel Țundrea.

Fiica bărbatului a vrut să facă dreptate măcar după moartea tatălui ei. Astfel că a cerut despăgubiri pentru suferinţa îndurată de bărbat. După ani de procese a venit şi sentinţa la Curtea de Apel Craiova. Statul român o despăgubeşte cu 5.000 de euro. Mai exact, un euro pentru fiecare zi de închisoare, deşi familia a cerut 12 milioane de euro.