Evenimentul Zilei > Justitie > Augustin Bărăscu, fost șef la Protecția Martorilor, își certa polițiștii care sesizau ilegalitățile din subordinea lui: «Întotdeauna gura bate curu’»
Augustin Bărăscu, fost șef la Protecția Martorilor, își certa polițiștii care sesizau ilegalitățile din subordinea lui: «Întotdeauna
gura bate curu’»

Augustin Bărăscu, fost șef la Protecția Martorilor, își certa polițiștii care sesizau ilegalitățile din subordinea lui: «Întotdeauna gura bate curu’»

Fostul șef al ONPM a fost interceptat în timp ce îl mustra pe un subaltern că a întocmit rapoarte către structuri ale Poliției Române în care a sesizat ilegalitățile de la ONPM.

Dialogul a fost depus la dosarul cauzei, care în prezent se judecă la Curtea de Apel București în ședință secretă, și pe care EvZ îl prezintă în exclusivitate.

În esență, Bărăscu îi explică subalternului că problemele pe care le întâmpină la serviciu și umilințele la care e supus de șeful său direct – comparat cu torționarul Vișinescu – se datorează faptului că a „dat din casă” la IGPR cu privire la neregulile de la Protecța Martorilor, un exemplu fiind acela că un lucrător ONPM conducea mașinile instituției deși nu avea permis.

„Enache Raimond Gabriel (ERG): Șefu’, nu mai… nu mai făceam față, șefu’! V-am…am venit și atunci și v-am spus…Domn’e, ce face cu mine, e incredibil!

Bărăscu Adrian-Augustin (BAA): Mă…!

ERG: Domn’e, zici că e… Vișinescu, ăla!

BAA: Ți-o faci singur! Crede-mă!

ERG: Nu cred că mi-o fac singur, șefu’, eu cred că muncesc de rup aici! Dacă nu muncesc mai mult ca toți la un loc…

BAA: Știi că nu e suficient în viață să muncești (…)

ERG: Eu a vrut să îmi văd de treabă și acum în…[neinteligibil]… dacă nu ești lăsat nu trebuie să reacționezi? Cine sunt… [neinteligibil]…? Trebuia să-i las să mă…[neinteligibil]… să mă omoare, să mă calce în picioare? Pentru ce?

BAA: Îți spun eu că nu te omora nimeni și nu te călca în picioare, dacă aveai o altă atituduine și (…) [oftează] Știi cum e: întotdeauna gura bate curu’. E problema ta. Ți-am zis, acuma lucrurile sunt praf, da? Și vizavi de toate alea, fiecare a început. Întâi voi ați început și cu reclamațiile cu mașinile și că ăla are permis și că ăla n-are permis și că nu știu ce și că s-au băgat în fișa postului nu știu ce chestii. Da? Lucruri…Că de asta vă zic: voi le luați la nivel de zvon, ce auziți. Da?

De la zvon, le-ați luat la nivel de zvon și le puneți ca fraierii pe hârtie. Lucrurile uneori nu stau așa, stau altfel, da? Și de acolo pleacă toată treaba asta, că dacă ați ști…Dacă ați fi știut, de exemplu, nu te apucai să stai să scrii, să faci scris, da, că Dima nu are permis, neștiind că în fișa postului nu este prevăzut să aibă. Să obțină! Da’ în ideea în care…[neinteligibil]… că altfel nu putea să vină. (…)

Deci, le-ați luat din drum și le-ați pus pe ălea așa…Țiam zis, dacă aveai vreo nelămurire și veneai la mine săți explic era altceva, da? (…) Deci, ți-am zis, ați mers exact ca la piață: sunt zvonuri și… ălea. Că niște oameni fără… Le-ați și pus pe hârtie. (…) Te mai întreb eu: păi, când ai semnat acolo, păi, ce, tu n-ai semnat ca primaru’?

M-ai auzit tu pe mine vreodată că mă împușc? Te cred! Dar mă vezi tu pe mine împușcându-mă, nu? Am la serviciu, să-mi fac toate problemele astea, când pot să stau liniștit, să mă duc să-mi cumpăr… o casă oriunde în lumea asta. Pe malul mării, să-mi cumpăr barcă, să mă plimb, să stau toată ziua la pescuit, unde să fie în permanență cald și la palmieri. Da?”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: