Uioreanu a fost arestat la finalul lunii mai 2014, pentru luare de mită și condamnat ulterior la șase ani de închisoare, dosarul de corupție având legătură cu noua pistă a aeroportului Internațional Cluj Napoca. După ce a fost arestat, Uioreanu a stat aproape trei luni în arestul IPJ Cluj, cunoscut pentru mizeria de nedescris care exista acolo. Ulterior a fost transferat la Penitenciarul Gherla.

După ce a fost condamnat definitiv, Uioreanu a depus o cerere la Judecătoria Cluj Napoca prin care a cerut obligarea statului la plata unor despăgubiri pentru condițiile inumane îndurate în arestul IPJ Cluj, unde celulele aveau maxim zece metri pătrați, nu existau toalete în celule, iar deținuții puteau face duș o singură dată pe săptămână. În plus, a susținut Uioreanu, celulele nu aveau geamuri iar canalizarea deversa prin arest, fapt ce producea o stare de disconfort și mai mare, din cauza dejecțiilor care miroseau și care puteau transmite boli grave.

Judecătoria Cluj Napoca a decis ca Uioreanu să primească 4.500 de euro de la Statul Român, Ministerul de Interne, Poliția Română și IPJ Cluj, banii fiind plătiți în solidar de cele patru instituții.

Uioreanu nu este singurul deținut din arestul IPJ Cluj care a primit despăgubiri, pe listă fiind și fostul primar al Clujului, Sorin Apostu su alte persoane arestate.

Te-ar putea interesa și: