Bani și excursii în Croația pentru premianți

Bani și excursii în Croația pentru premianți

Elevii de zece de la Bac și Capacitate, la fel ca și șefi i de promoție ai liceelor bucureștene, vor fi răsplătiți de Primăria Capitalei

Florin Diaconescu, reprezentantul PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive), partener al Primăriei Capitalei, organizația care va suporta costurile, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentului zilei: „Premiul în bani pentru fiecare elev este de 1.000 de lei.

Excursia internațională se va desfășura în perioada 20 august - 10 septembrie, cu 5 nopți de cazare, plus mesele aferente, la care se adaugă transportul cu autocarul, în Croația. Costurile vor varia în funcție de numărul de participanți și de prețul oferit de agențiile care vor participa la selecție. Deocamdată, nu putem ști exact care va fi acesta, decât după finalizarea procedurii”.

Diplome „In Honoris” Potrivit Gabrielei Firea, tinerii vor primi și diplome In Honoris, cea mai înaltă distincție a Municipalității. Este modul în care „onorăm rezultatele de excepție. Trebuie să ne prețuim valorile și să facem tot ce ne stă în putință să le arătăm că munca lor este recunoscută și răsplătită”, a conchis edilul.

Cum se modifică nota la contestațiile de la Bac

Până la afișarea reziltatelor la BAC și trierea premianților, vă prezentăm câteva informații utile: Lucrările candidaților au fost apreciate în centre zonale de evaluare din alte județe, decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații. Condițiile de promovabilitate Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise

Calendarul afișării

Primele rezultate vor fi afişate astăzi, iar în intervalul orar 16.00 – 20.00, candidaţii nemulţumiţi vor avea posibilitatea să depună contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6 – 9 iulie, rezultatele finale urmând să fie cunoscute în data de 10 iulie. Potrivit rezultatelor înainte de contestaţii, în anul 2016, rata de promovare la prima sesiune de BAC a fost de 66,7%, cu 0,3% mai mare decât în sesiunea precedentă.

„Am voie să mă înscriu singur la facultate dacă nu sunt major?”

Pe o pagină de Facebook dedicată Bac-ului, una dintre nelămuririle care macină mintea elevilor este: „Pot să mă înscriu singur la admiterea la facultate, dacă sunt minor sau trebuie să vin cu un părinte?”. Inspectorul Daniel Tomoni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar General răspunde că: „99,99 % da. În regulmentele Ministerului Educației nu există nici o precizare în acest sens. Sunt, însă și unele condiții speciale impuse la unele unități din învățământul superior, conform autonomiei universitare. Pentru a nu risca nimic să întrebe, în prealabil, la secretariat”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News