Bali, lovit de un cutremur de peste 7 grade. Turiștii, evacuați în grabă

Bali, lovit de un cutremur de peste 7 grade. Turiștii, evacuați în grabă Sursa foto: Belish | Dreamstime.com

Marți dimineața, un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 a avut loc în Bali și pe alte insule indoneziene, fiind urmat de replici, conform anunțului Institutului seismologic american (USGS).

Cutremurul din Bali s-a produs la o adâncime destul de mare. La aproximativ 515 kilometri, în mare, la nord-est de Bali, la ora locală 03.55 (19:55 GMT luni), potrivit institutului. Acesta a exclus riscul producerii unui tsunami.

Cutremur puternic în Bali

Efectele replicilor au fost simțite nu doar în Bali, ci și pe insulele învecinate Lombok și Sumbawa. Două replici cu magnitudinea de 5,4 și, respectiv, 5,6 au fost înregistrate de către USGS.

În urma alertei, hotelurile au evacuat atât clienții, cât și personalul, acesta din urmă monitorizând plajele cu teama unui potențial tsunami. Până în prezent, autoritățile nu au comunicat existența de pagube materiale.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cutremur puternic în Bali.

Bali. Sursa: pixnio.com

Indonezia este adesea afectată de activitate seismică și vulcanică, datorită amplasării sale pe „Centura de Foc” a Pacificului, o zonă în care plăcile tectonice se ciocnesc.

Seism de peste 7 grade în Indonezia

Un seism la fel de puternic a avut loc în luna aprilie în Indonezia.

Cutremurul a avut loc în largul insulei indoneziene Sumatra. Astfel, a determinat locuitorii să caute refugiu în zone mai înalte în anticiparea unei potențiale alerte de tsunami.

Nu au fost raportate victime sau pagube importante.

Cutremurul a fost atât de puternic încât abia am putut să ne ridicăm şi să ieşim afară”, a povestit Patriz Sanene, un locuitor în vârstă de 34 de ani din Siberut, cea mai mare dintre Insulele Mentawai.

Cu greu am putut ieşi din casă, a trebuit să ne ţinem de pereţi”, a declarat acesta.

Cel mai letal cutremur din Indonezia, produs în largul insulei Sumatra, a avut loc la 26 decembrie 2004. A ucis peste 230.000 de persoane. Seismul a provocat valuri uriaşe, de până la 30 de metri înălţime pe ţărmul Bandei Aceh, în nordul Sumatrei, şi a avut magnitudinea 9,1.

Indonezia, Sri Lanka, India, Thailanda, Maldive, Malaezia, Myanmar, Somalia, Kenya, Tanzania, Africa de Sud, Seychelles, Bangladesh și Australia au fost statele afectate de valurile tsunami care în unele locuri au atins și 30 de metri înălțime.