Evenimentul Zilei > International > BALENE cu înotătoarea scurtă s-au SINUCIS în masă. RECHINII dau TÂRCOALE
BALENE cu înotătoarea scurtă s-au SINUCIS în masă. RECHINII dau TÂRCOALE

BALENE cu înotătoarea scurtă s-au SINUCIS în masă. RECHINII dau TÂRCOALE

135 de balene pilot cu înotătoarea scurtă au murit, vineri, pe o plajă din Australia, iar o operaţiune pentru salvarea celor rămase în viaţă este în prezent în curs de desfăşurare.

Peste 150 de balene au eşuat vineri în statul Australia de Vest, a informat Ministerul pentru Pescuit din Australia, citat de Agerpres.

Grupul de balene pilot cu înotătoarea scurtă a eşuat pe plaja Golfului Hamelin, în apropierea oraşului Augusta, la 315 kilometri sud de Perth, a indicat ministerul amintit într-o declaraţie.

Autorităţile au închis toate plajele dintre Golful Hamelin şi Boranup până la o notificare ulterioară, pentru a se putea ocupa de acest incident.

Potrivit declaraţiei ministerului, a fost emisă şi o alertă de rechini din cauza numeroaselor carcase de balenă din zonă.
Un adult de balenă pilot cu înotătoarea scurtă are o lungime de aproximativ cinci metri şi cântăreşte până la trei tone. Specia poate fi întâlnită în apele tropicale şi subtropicale.

Nu este prima dată când un astfel de incident are loc în zonă. În 2009, peste 80 de balene pilot şi delfini au murit după ce au eşuat în Golful Hamelin.