Fata Doinei Melinte, anchetată pentru fraudă la BAC-ul olimpicilor. VEZI ce notă a luat

Fata Doinei Melinte, anchetată pentru fraudă la BAC-ul olimpicilor. VEZI ce notă a luat

Printre cei aproximativ 300 de elevi care nu au dovedit încă prin acte faptul participă la competiţii internaţionale se află şi fiica sportivei Doina Melinte.

Daiana Dorina Melinte, fiica Doinei Melinte, a susţinut probele de la sesiunea specială a Bacalaureatului, împreună cu elevii olimpici, cu toate că nu a depus actele care să ateste că ar participa la vreo competiţie internaţională. Ea a absolvit cursurile Liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza" din Bucureşti, iar sportul pe care se presupune că îl practică cu prezenţă în competiţiile internaţionale este canotajul. “Fata Doinei Melinte nu a trecut niciodată pe la baza de canotaj de la Snagov şi nici pe la cea de juniori de la Orşova. Nu avem cunoştinţe ca ea să fi activat vreodată în acest sport", a declarat pentru Gazeta Sporturilor un angajat al FR Canotaj. Nu a reuşit să ia BAC-ul Din nefericire pentru ea, rezultatele pe care le-a obţinut la sesiunea specială a Bacalaureatului nu au fost de trecere. Media pe care a obţinut-o fata Doinei Melinte a fost cu doar câteva sutimi sub nota 6. Doina Melinte a condus Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău, oraşul în care s-a desfăşurat şi sesiunea specială de BAC, înainte de a deveni membră a ANST. Nici gimnastele olimpice nu au obţinut rezultate mai bune În această sesiune a Bacalaureatului au mai susţinut probele şi două gimnaste din lotul olimpic pregătit de Octavian Belu şi Mariana Bitang. Amelia Racea şi Diana Chelaru, ambele eleve la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate Deva", nu au reuşit să obţină decât mediile 5,16 respectiv 3,00. Suspiciuni de fraudă pentru 300 de elevi 14 dintre cele 44 de federaţii sportive care au trimis elevi la bacalaureatul special nu au prezentat documentele necesare care să ateste că elevii urmează să participe la competiţii sportive.

“Din cele 64 de federaţii sportive, 44 au trimis liste în luna aprilie 2012 cu candidaţii lor, iar restul nu au avut candidaţi. Din cele 44 de federaţii, la 14 dintre ele există câteva neconcordanţe. Nu înseamnă că toţi cei 300 de elevi care figurează pe listele lor nu ar fi înscrişi în competiţii sportive", a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Există suspiciuni că s-au înscris la Bac-ul olimpicilor şi persoane care nu erau îndreptăţite să facă acest lucru. Astfel, chiar şi cei care au luat examenul riscă să îl repete, dacă se dovedeşte că nu au calitatea de olimpici sau de spotivi.

Tentativele de fraudă au fost semnalate chiar de reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Aceştia au atras atenţia că în Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor activează doar 108 sportivi cu vârsta de Bac şi au cerut ministerului Educaţiei un control la sânge al dosarelor tututor candidaţilor. Rezultate dezastruoase chiar și după contestații Dintre cei aproape 900 de candidaţi ai sesiunii speciale destinate olimpicilor şi sportivilor, doar 34% au promovat examenul maturităţii.

După rezolvarea contestațiilor procentul celor care au promovat Bacalaureatul în sesiunea specială a crescut nesemnificativ, până la 35%.

Ne puteți urmări și pe Google News