Evenimentul Zilei > Actualitate > BAC 2015. Află ce POLITICIENI şi VEDETE au avut probleme cu examenul de BACALAUREAT
BAC 2015. Află ce POLITICIENI şi VEDETE au avut probleme cu examenul de BACALAUREAT

BAC 2015. Află ce POLITICIENI şi VEDETE au avut probleme cu examenul de BACALAUREAT

Examenul de Bacalaureat a reprezentat, de-a lungul vremii, un hop greu de trecut, mai ales pentru cei care sunt sportivi de performanţă. Interesant este că au fost şi oameni politici care şi-au dat examenul maturităţii cu mult după terminarea liceului.

Probabil că cel mai celebru caz este al lui Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 a avut mai multe încercări. Până la urmă, a izbândit la vârsta de 33 de ani. Interesant este faptul că Vanghelie a mai avut o tentativă de a susţine examenul de Bacalaureat. În 2000, acesta a fost eliminat după ce a fost prins copiind. Vanghelie şi-a încercat norocul şi la Facultatea, însă nu a putut să ţină pasul. Un alt caz este cel al lui Traian Igaş. Fostul ministru de interne şi-a luat Bacalaureatul în 1992, la vârsta de 24 de ani.

Şi artiştii au luat examenul de bacalaureat la vârsta a doua.  Cel mai cunoscut caz este cel al lui Marcel Pavel. Acesta a obţinut diploma pentru absolvirea liceului la vrâsta de 46 de ani. De departe însă, cele mai multe cazuri care iau îşi dau examenul de maturitate cu întârziere se regăsesc în lumea sportivă. Mirel Rădoi, actualul antrenor al echipei Steaua Bucureşti şi cu peste 15 milioane de euro în conturi, îşi încearcă în acest an norocul. Rădoi a susţinut doar problele orale, urmând ca în sesiunea de toamnă să îşi încerce norocul şi la cele scrise. Rădoi are 34 de ani.
Ionel Dănciulescu este un alt caz care a luat Bac-ul după vârsta de 30 de ani.

Acesta a pus mâna pe diplomă în 2011. Alţi doi foşti fotbalişti de la Dinamo, Florentin Petre şi Ionel Dănciulescu, au susţinut examenul de maturitate cu întârziere. De asemenea, şi fostul preşedinte al echipei Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea, a luat BAC-ul la 26 de ani. De asemenea, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut examenul de Bacalaureat cu întârziere.