MISTERELE JUSTIȚIEI, descifrate de avocata Eliza Ene-Corbeanu. EDITORIAL DE MIREL CUREA
Editura Evenimentul si Capital

MISTERELE JUSTIȚIEI, descifrate de avocata Eliza Ene-Corbeanu. EDITORIAL DE MIREL CUREA

Autor: | | 1 Comentarii | 5862 Vizualizari

În urmă cu ceva mai bine de doi ani, îi propuneam avocatei Eliza Ene-Corbeanu să scrie pentru Evenimentul Zilei. Nu o cunoșteam, doar auzisem că este un avocat temeinic, foarte bine pregătit, devotat profesiei, și citisem câteva texte ale sale, postate pe o rețea de socializare – v-am mai spus, așa îi zic hipsterii tefeliști facebook-ului.

De la primele rânduri, mi-a fost clar că autoarea are talent literar cu carul și, imediat, m-am gândit cum să fac să o conving de o colaborare. M-am verificat cu Dan Andronic, care mi-a spus că ar fi o mutare grozavă, dacă ar scrie în paginile ziarului nostru. Nu prea speram, știam că un avocat de talia ei este ocupat până peste cap, mai aflasem și că este mamă. Când să mai și scrie pentru un ziar?

Am căutat-o cu inima cam strânsă, eram aproape sigur că mă va refuza. Cine a contribuit vreodată la facerea unei publicații mă va înțelege, știe ce este aceea să vezi un talent cert, în stare pură, să-ți dorești să scrie la tine și să nu vrea, sau și mai frustrant, să nu poată. Spre marea mea bucurie, a acceptat. Nu voi scrie decât despre ceea ce am văzut, văd și voi vedea în sălile de tribunal, despre ceea ce trăiesc și aflu ca avocat, a precizat avocata, din capul locului. Bun, mi-am zis, atunci rubrica se va numi...mmm...ceva cu justiție...tribunal...sală de judecată...ăăă...curte cu juri...curte...ha, am găsit, asta e: „Viața la Curte”! Și așa a rămas! Mai mult, de astăzi, istoriile Elizei ne stau la dispoziție în librării, grupate în volumul intitulat precum rubrica din ziar: Viața la Curte.

Revenind, ceea ce a urmat mi-a confirmat cu vârf și îndesat așteptările. Fără excepție, textele Elizei Ene-Corbeanu au figurat în topul audiențelor ziarului. Cititorii au simțit din prima calitatea textelor sale. În toată perioada asta de peste doi ani, autoarea nu a contenit să mă uimească cu capacitatea ei de a vedea ceea ce este lângă noi, sub ochii noștri, dar foarte puțini dintre noi putem vedea. Săptămână de săptămână, câte o nouă poveste a adăugat câte o nouă piatră imaginii unei lumi aparent izolate, aceea a sălilor de tribunal și a protagoniștilor intrați în ruleta rusească a Justiției - o lume care, de fapt, în mic, prin ochii și penița hărăzitei avocate, reproduce întregul univers existențial uman, alcătuit din Soartă și pioni.

Soarta - jucător care fie că-i trăsnește pe fericiții aleși cu Dreptatea absolută, fie aruncă peste nefericiții ei giulgiul cernit al Nedreptății crâncene - personaj favorit al avocatei noastre, unul prezent printre rândurile mai tuturor povestirilor - își așează pionii după reguli doar de ea știute, dar grozav intuite și reliefate de autoare. Pionii? Ei bine, pionii putem fi oricare dintre noi!

Pagina 1 din 2
Tag-uri: eliza, ene, corbeanuStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate