Evenimentul Zilei > International > Avertizare pentru români. Consecințele mobilizării lui Putin vor fi simțite de toți. Alertă militară
Avertizare pentru români. Consecințele mobilizării lui Putin vor fi simțite de toți. Alertă militară

Avertizare pentru români. Consecințele mobilizării lui Putin vor fi simțite de toți. Alertă militară

Anunțul președintelui Rusiei cu privire la mobilizarea parțială a rezerviștilor pentru războiul din Ucraina a trimis o undă de șoc în toată lumea, iar Occidentul nu vede cu ochi buni decizia liderului de la Kremlin. În România, Forțele Aeriene Române au anunțat că vor executa mai multe zboruri la înălțimi mici cu scopul creșterii nivelului de antrenare a personalului navigant în condiții cât mai reale.

Forțele Aeriene Române au anunțat că între 21 și 23 septembrie, aeronavele C-130 Hercules şi C-27 J Spartan vor executa mai multe zboruri mici, aproximativ 150 m față de sol, în spațiul aerian național. Aceste activități se vor executa conform Planurilor de Instruire în Zbor și în concordanță cu reglementările aeronautice în vigoare.

(…) Acestea au drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”, se arată într-o comunicare a Forțelor Aeriene Române.

Nicolae Ciucă, premierul României, a comentat decizia lui Putin cu privire la mobilizarea parțială. Oficialul român a precizat că țara noastră va continua să analizeze alături de aliații NATO evoluția situației din Ucraina.

„Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii şi în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare de declaraţiile referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojie. Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim, totodată, speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei de Guvern.

300.000 de mii de rezerviști din Rusia urmează să fie mobilizați

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial, chiar dacă parţială, şi şi-a exprimat sprijinul pentru anexarea a patru regiuni din Ucraina.

Reamintim că liderul de la Kremlin a ordonat, miercuri, prima mobilizare în Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial, în contextul în care armata rusă se confruntă cu mari probleme în Ucraina. De asemenea, Putin a spus clar că nu blufează și că va folosi armele nucleare dacă va fi nevoie, scrie România TV.

„Arma” lui Putin, televiziunea de stat rusă, i-a prezentat pe cei care critică această decizie ca fiind trădători, de partea Occidentului. La scurt timp după anunțul președintelui rus, Lituania a ridicat nivelul de alertă „pentru a preveni orice provocări din partea Rusiei.”

„Din moment ce mobilizarea militară a Rusiei se va desfăşura şi în regiunea Kaliningrad, în vecinătatea noastră, Lituania nu poate să privească impasibilă”, a scris ministrul Apărării lituanian, Arvydas Anusauskas.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: