Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENT DUR de la medici! Un VIRUS PERICULOS pune în PERICOL viața FEMEILOR din întreaga lume
AVERTISMENT DUR de la medici! Un VIRUS PERICULOS pune în PERICOL viața FEMEILOR din întreaga lume

AVERTISMENT DUR de la medici! Un VIRUS PERICULOS pune în PERICOL viața FEMEILOR din întreaga lume

O campanie lansată de asociația Medicii Lumii trage un semnal de alarmă asupra unui maladii, care afectează femeile din întreaga lume și care, dacă ar fi cu adevărat virus ar putea fi tratat ca o pandemie.

Virusul EVA este de fapt o sumă de mai multe probleme, pe care femeile le întâmpină de-a lungul vieții și care le pot micșora speranţa de viață. Mai exact este vorba despre sănătatea mai precară a femeilor comparativ cu cea a bărbaților, riscul ca cel puțin una din trei femei să sufere de agresiuni fizice sau sexuale, faptul că sunt mai expuse infecțiilor cu trasmitere sexuală, dar și riscurile care le implică sarcina.

Medicii susțin că, dacă ar fi virus, EVA ar trebui tratat ca pe o pandemie care pune viața a 3,7 miliarde de femei în pericol. 

„Dacă ar fi un virus, ne-an afla în faza 6 de alertă şi ar avea dimensiunile unei pandemii. Dacă ar fi un virus, ar putea fi denumit Eva", se arată în campania numită Virus EVA, potrivit Agerpres.ro. 

„Este o problemă tăcută, dar are dimensiuni de pandemie, iar prin caracterul său global poate afecta milioane de femei din toate generaţiile”, mai avertizează ONG-ul Medicii Lumii.

Astfel, ONG-ul a cerut OMS să mobilizeze toate resursele și eforturile pentru a face față consecințelor inegalităţii de gen, dar și să promoveze dezvoltarea unei sănătăți publice care să se concentreze pe sexul slab.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: