Evenimentul Zilei > Economie > Avertisment sumbru pentru România. Dezastrul economic e iminent? Efect de domino
Avertisment sumbru pentru România. Dezastrul economic e iminent? Efect de domino

Avertisment sumbru pentru România. Dezastrul economic e iminent? Efect de domino

Deficitul bugetar al României va ajunge în jur de 5%, dacă această criză provocată de pandemia de coronavirus va dura una sau două luni, dar dacă va ţine mai mult deja este foarte greu de prezis unde ne putem duce, a declarat, luni seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Întrebat dacă, în opinia lui, oamenii se comportă astfel pentru că sunt indisciplinaţi, ministrul a răspuns că aceştia încă nu au conştientizat marele pericol.

„Eu cred că oamenii încă nu au conştientizat marele pericol cu care se confruntă în momentul de faţă întreaga omenire, şi Europa şi România. Poate că nu faptul că coronavirusul – la început s-a spus că este un virus care dă o răceală şi poţi să o duci pe picioare. Poate anumite persoane pot să facă lucrul ăsta, numai că se transmite foarte-foarte repede, foarte uşor, oamenii se îmbolnăvesc într-un ritm foarte mare.

Aţi observat şi la noi că a început să se mărească foarte mult numărul de cazuri, ajunge la bătrâni, bătrânii nu pot să suporte, părinţii noştri mai în vârstă, bunicii nu pot să suporte această boală, ei trebuie internaţi, numărul de persoane internate va creşte şi va paraliza sistemul sanitar. Asta va crea probleme. Nu vom mai putea trata. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Italia!

Am citit şi eu pe net că încep să aleagă bolnavii. Nu mai primesc în spitale bolnavi peste 60 de ani. Nu vrem să ajungem acolo, tocmai de asta încercăm nişte măsuri restrictive. Italia a greşit foarte mult. A ţinut campionatul de fotbal şi practic în tribune erau 50.000-60.000 de persoane una lângă alta înghesuite şi acolo s-a transmis foarte mult şi probabil de asta au ajuns acolo. Nu trebuie să ajungă şi România la aşa ceva!”, a avertizat Virgil Popescu.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: