Avertisment pentru toți șoferii. Cât de mult durează până când alcoolul se elimină din organism

Avertisment pentru toți șoferii. Cât de mult durează până când alcoolul se elimină din organism Sursa foto: Arhiva EVZ

Experții îi îndeamnă pe șoferi să fie precauți atunci când se urcă la volan în dimineața de după o noapte petrecută de Crăciun sau Anul Nou. Alcoolul rămâne în sânge mult mai mult decât credeți, în funcție de diverși factori, cum ar fi şi greutatea.

Și mâncatul - contrar vorbelor din popor - ar putea de fapt încetini absorbția, lăsându-vă ameţit mai mult timp. În medie, organismul „elimină alcoolul în proporție de o unitate pe oră”, potrivit profesorului Richard Allsop de la University College London.

„Așadar, oricine vrea să calculeze când va fi complet lipsit de alcool trebuie să afle câte unități conține fiecare dintre băuturile pe care le consumă de obicei și să țină cont”, a spus profesorul pentru Sunday Times. În general, două halbe de bere sau două pahare mici de vin sunt suficiente pentru a te pune peste limita legală.

Câte unități de alcool poți bea înainte de a conduce?

Limita de alcool în Marea Britanie este măsurată în miligrame, mai degrabă decât în ​​unități. Limita este de 80 de miligrame la fiecare 100 de mililitri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recomandarea NHS (Serviciul Naţional de Sănătate din UK) este ca adulții să nu consume mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni își numără băuturile ca fiind „un pahar de vin” sau „o halbă de bere”, în loc de unități.

Băutura se măsoară în unități, nu în halbe sau pahare. Un singur shot de băutură spirtoasă (de exemplu, o vodcă și o limonadă): 1 unitate. Un litru de vin băut ajunge să fie eliminat din sânge în aproximativ 7-9 ore, avertizează medicii. O cantitate de 500 de ml de alcool de 5%, de exemplu, adică echivalentul unei beri, este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid. Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere băută în jumătate de oră va fi eliminată în 6 ore.

În cât timp poate fi detectat alcoolul în organism?

Specialiștii spun că timpul în care poate fi detectată prezența alcoolului în organism poate varia, în funcție de testul utilizat, astfel:

-Alcool în sânge – poate fi depistat timp de 6-12 ore -Alcoolul în respirație – poate fi depistat până la 24 de ore -Alcoolul în urină – poate fi depistat între 12 și 48 de ore -Alcoolul în salivă – poate fi depistat timp de 48 de ore -Alcoolul în păr – poate fi depistat până la 90 de zile.

Trebuie stabilită o greutate medie a bărbatului

Aceasta va fi de 80 de kilograme şi vă vom oferi unele exemple de situaţii: Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră.

Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute. În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate. În cât timp iese alcoolul din organism la femei

La femei, greutatea medie este de 60 de kilograme

Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore şi 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0. Dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore.

În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminaţi complet în aproximativ 3 ore şi 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore. 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool, eliminarea acestuia se face în aproximativ 2 ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească şi el la 4 ore şi jumătate.

Organismul uman este capabil să dizolve în fiecare oră o cantitate de alcool egală cu 10 ml sau 8 grame de alcool pur. Rinichii elimină aproximativ 5% din alcoolul consumat, prin urină. Un truc poate fi acela să consumaţi foarte multă apă în timp ce beți alcool, scrie thesun.co.uk.