AVERTISMENT. Gonoreea ar putea deveni o BOALĂ NEVINDECABILĂ

AVERTISMENT. Gonoreea ar putea deveni o BOALĂ NEVINDECABILĂ

Faptul că gonoreea tinde să devină rezistentă la medicamentele antibiotice este o realitate din ce în ce mai îngrijorătoare, iar măsuri trebuie luate cât mai repede pentru a limita riscul ca tulbina acestei boli să devină una netratabilă. Acest lucru ar duce la răspândirea rapidă a acestei boli cu transmitere sexuală, avertizează specialiştii americani.

Rezistenţa acestei boli la medicamente nu este un fenomen complet nou. Cercetătorii americani au explicat că cu această problemă omenirea s-a mai confruntat de-a lungul timpului. În timpul celui de-al doilea război mondial, gonoreea a devenit rezistentă la sulfanilamidele din medicamente. În 1980 s-a constatat o rezistenţă a bolii în faţa tratamentului cu antibioticele cu penicilină şi tetraciclină. Mai recent, din jurul anului 2007, nu mai au efect nici tratamentele care conţin fluorochinolone.

“Încercăm să fim cu un pas înaintea evoluţiei bolii atunci când tragem acest semnal de alarmă", a declarat medicul Gail Bolan de la Centrul de Control şi Prevenţie a bolilor cu transmisie sexuală din Statele Unite, care a efectuat o serie de studii în acest domeniu. Am putea rămâne fără antibiotice suficient de puternice pentru a lupta împotriva gonoreei

Cel mai nou studiu a fost publicat chiar în data de 9 februarie în New England Journal of Medicine, în care cercetătorii avertizau de semnele tot mai evidente ale rezistenţei gonoreei în faţa antibioticelor.

"Adevărata problemă o constituie faptul că am ajuns la ultima clasă de antibiotice pe care le-au descoperit până acum oamenii de ştiinţă în tratamentul gonoreei. Am putea fi puşi în faţa situaţiei de a nu mai avea medicamente mai puternice care să trateze această boală", a mai declarat medicul american, citat de medicinenet.com. Prezervativul rămâne cea mai sigură metodă de prevenție

Tulpini ale gonoreei care au rezistat în faţa antibioticelor au fost identificate până acum în Japonia, cazuri înregistrate în 2003 şi în 2009, şi în Marea Britanie, în 2010.

Cu toate că până acum au fost destul de puţine astfel de cazuri, specialiştii ne avertizează că prevenţia este cea mai importantă armă cu care sistemele publice de sănătate ar trebui să lupte împotriva infecţiilor cu gonoree. Prezervativul este cea mai sigură metodă de a ne proteja de îmbolnăvirea cu gonoree, mai menţionează medicii.

CITIȚI ȘI:

  • Cinci motive pentru care bărbații răi sunt ca un magnet pentru femei
  • Excesul de pornografie strică pofta de sex
  • Beneficiile, dar și riscurile SEXUALE pe care le presupune venirea PRIMĂVERII
  • 7 leacuri mai puțin cunoscute pentru durerile de cap

Ne puteți urmări și pe Google News