Avertisment dur al specialiştilor! Simptomele pe care nu trebuie să le neglijezi. Trebuie să ajungi, de urgenţă, la medic

Avertisment dur al specialiştilor! Simptomele pe care nu trebuie să le neglijezi. Trebuie să ajungi, de urgenţă, la medic Sursa: Arhiva EVZ

Specialiștii au declarat că îți poți da seama dacă suferi de Alzeiheimer încă de la vârsta de 45 de ani. Controalele te-ar putea scăpa de una dintre cele mai grave afecțiuni, demența. Experții au dezvăluit principalele simptome.

Alzheimer-ul este considerată una dintre cele mai dificile boli. Pacienții pot ajunge într-un timp foarte scurt la demență, iar primele simptome pot apărea la 45 de ani. Specialiștii îți recomandă vizita la medic dacă te confrunți cu tulburări de memorie, comportament agresiv, confuzie și erori de judecată.

Cu toate astea, primele simptome pot fi oboseala nejustificată, insomnia, pierdea parțială a auzului și tulburările de memorie. O echipă de medici din Noua Zeelandă a descoperit că ochii îți arată sănătatea creierului. Potrivit studiului publicat în revista JAMA Ophthalmology, subțierea retinei la o vârstă fragedă vine la pachet cu performanțe cognitive slabe. Riscul de a face Alzheimer este foarte mare.

O altă cercetare publicată în Frontiers în Neuroscience a descoperit o legătură între Alzheimer și glaucom sau degenerescența maculară. O vizită la oftalmolog îți poate da mai mulți ani de viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au descoperit că problemele cu ochii pot duce la demență. Oamenii cu cele mai slabe scoruri la testele de performanță cognitivă erau la un pas de a își pierde vederea.

Atenție la aceste simptome

“Viteza de procesare a informațiilor, de înțelegere și de a reacționa este încetinită în cazul celor care au retina subțiată. Asta ne arată că o examinare oftalmologică de rutină efectuată după vârsta de 40 de ani ne poate indica dacă o persoană este la risc să dezvolte demență,” a afirmat dr. Ashleigh Barrett-Young.

sursă: pixabay

Problemele care duc la orbire: hipertensiune arterială, diabet, anomalii vasculare congenitale, miopie, ateroscleroză, boli renale, tuberculoză, herpes, infecții cu streptococi, stafilococi, Pseudomonas aeruginosa, virusul gripal, traumatisme la nivelul ochilor, inclusiv intervenții chirurgicale.

Cercetătorii au declarat că pierderea vederii este un proces lent, dar dificil. Simptomele sunt : apariția unor pete negre în câmpul vizual, vedere în ceață sau incapacitatea de apreciere a distanței față de un obiect ori de a se concentra asupra acestuia.

Cu toate că demența nu are leac, oamenii nu trebuie să neglijeze simptomele pe care le au la vârste fragede.