Avertisment! Un ciclon periculos se îndreaptă spre România. Când se va dezlănțui şi ce zone vor fi afectate

Avertisment! Un ciclon periculos se îndreaptă spre România. Când se va dezlănțui şi ce zone vor fi afectate Sursa: Pixabay

Meteorologul Alina Șerban a anunțat că un ciclon periculos care vine dinspre Marea Mediterană se îndreaptă spre România.

Un ciclon dinspre Marea Mediterană va lovi, vineri, ţara noastră. Anunţul îl face meteorologul Alina Șerban şi spune că anumite zone ale ţării vor fi lovite de vânt puternic, iar ploile vor fi abundente.

Ciclonul va traversa România începând de mâine (vineri) după amiază, până la mijlocul nopții

Alina Șerban: Ciclonul din Marea Mediterană va fi activ şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor. Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă, a explicat meteorologul de la ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ce să ne așteptăm de 1 Decembrie

ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de 1 Decembrie 2021. Sâmbătă şi Duminică vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă cu temperaturi la amiază de 14,15,16 grade Celsius, mai ales în partea de sud şi de vest a teritoriului.

Începutul săptămânii viitoare vine cu o masă de aer mai rece, care determină scăderea valorilor termice, astfel încât vremea, din deosebit de caldă va deveni rece pentru această perioadă. La 1 Decembrie, dimineaţa ne așteptam să fie destul de frig pentru că temperaturile minime se estimează a fi negative în aproape toată ţara.

Unde va fi cel mai frig

Potrivit expertului ANM, cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții. Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul. Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor cu viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece, a mai spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3.